Boxerița Angela Carini se retrage de la Olimpiadă după un meci cu o sportivă transgender din Algeria

Boxerița italiană Angela Carini a decis să se retragă de la Jocurile Olimpice după un meci controversat împotriva sportivei transgender din Algeria, Iman Helif. Meciul, desfășurat în cadrul competiției olimpice, a durat doar 46 de secunde, după ce Carini a primit o lovitură în cap și a refuzat să continue.

Controversele legate de participarea lui Helif la competiție au fost amplificate de faptul că aceasta a fost descalificată la Campionatul Mondial din 2023 din cauza prezenței cromozomilor „XY”, cromozomul Y determină sexul masculin. Acest fapt a dus la dezbateri intense, întrucât mulți consideră că Carini a luptat, în esență, împotriva unui bărbat.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, și-a exprimat dezacordul cu decizia Comitetului Olimpic Internațional de a permite participarea sportivelor transgender la competițiile feminine. „Consider că sportivii cu trăsături genetice masculine nu ar trebui să participe la competiții feminine. Trebuie să protejăm dreptul sportivelor de a concura în condiții de egalitate, nu să discriminăm pe cineva”, a declarat Meloni pentru La Gazzetta dello Sport.
Ea a adăugat că este recunoscătoare Angelei Carini pentru efortul depus și că retragerea acesteia din competiție o întristează, subliniind că meciul nu a fost unul echitabil.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche