Haos în sistemele globale de comunicații, financiare și transport din cauza unei defecțiuni în securitatea cibernetică

 Astăzi, lumea se confruntă cu perturbări majore în funcționarea sistemelor cheie de comunicații, financiare și transportul aerian. Problemele au afectat bănci, operatori de telefonie mobilă și chiar companii aeriene. Cauza probabilă a acestor probleme a fost o defecțiune în sistemul de securitate cibernetică al companiei CrowdStrike.

Mulți utilizatori de Windows din întreaga lume au observat eroarea BSOD (Blue Screen of Death în traducere Ecranul Albastru al Morții). Perturbarea în masă a sistemului Windows 10 BSOD este legată de o actualizare a programului CrowdStrike, care oferă soluții avansate de securitate cibernetică pentru PC-urile cu Windows. Compania americană CrowdStrike a emis un avertisment cu privire la o problemă semnificativă care afectează sistemele Windows la nivel global, subliniind că nu este vorba despre un atac cibernetic.

Defecțiunea a fost cauzată de o eroare în sistemul de securitate cibernetică al companiei CrowdStrike. Agenția Națională de Cibersecuritate a raportat că defecțiunea tehnică globală afectează numeroase sisteme tehnologice la nivel mondial. 

Turkish Airlines a avertizat despre o defecțiune globală care a cauzat probleme serioase în rezervarea biletelor și înregistrarea, făcând indisponibile aplicația și site-urile companiei. Aeroportul din Berlin a anunțat, de asemenea, posibile întârzieri la înregistrare din cauza unei defecțiuni tehnice.

Compania aeriană „American Airlines” a interzis decolarea tuturor avioanelor sale din cauza problemelor de comunicație. Administrația Federală a Aviației din SUA a anunțat, de asemenea, că alte trei companii aeriene, inclusiv „United Airlines” și „Delta Airlines”, au suspendat zborurile din cauza problemelor de comunicație. Aeroporturile din Spania s-au confruntat cu un „incident în sistemul informatic”, ceea ce poate duce la întârzieri ale zborurilor, a anunțat compania operator Aena.

Canalul australian ABC a raportat despre o defecțiune tehnică globală legată de funcționarea produselor Microsoft. Această defecțiune a cauzat probleme majore operatorilor de comunicații, băncilor și companiilor aeriene din Australia. Defecțiunea tehnică din Australia face parte din problemele cu care se confruntă astăzi companiile și instituțiile din întreaga lume.

Locuitorii din Alaska nu pot suna la serviciile de urgență din cauza unei defecțiuni locale majore de comunicație, a raportat televiziunea locală. Perturbările tehnice în masă au dus la haos în aeroportul din Sydney, unde ghișeele de înregistrare au fost indisponibile din cauza mesajelor de eroare afișate pe ecrane. Pasagerii nu își pot ridica bagajele.

Compania Ryanair și-a avertizat clienții despre posibile defecțiuni. Aeroportul din Edinburgh, Scoția, a raportat, de asemenea, despre posibile creșteri ale timpului de așteptare din cauza problemelor tehnice.

Bursa de valori din Londra și-a suspendat activitatea din cauza unui incident cibernetic.

Posturile de televiziune britanic Sky News și Australian Broadcasting Corporation nu au reușit să emită în direct în această dimineață. 

Serviciul de monitorizare NetBlocks susține că aceste perturbări nu ar trebui caracterizate drept „întrerupere globală a internetului.”

CrowdStrike Falcon Sensor, produsul care a cauzat defecțiunea, este destinat blocării atacurilor cibernetice prin înregistrarea activității suspecte.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche