Directorul Mercedes critică Tesla pentru implementarea imprudentă a autopilotului

 Directorul Mercedes, Jochen Haab, a criticat aspru compania Tesla pentru modul în care a implementat sistemul de asistență pentru șoferi. Haab susține că Elon Musk își folosește proprii clienți ca pe niște cobai pentru testarea noului software, fiind o practică imprudentă și potențial periculoasă.

În contextul în care autoritățile de reglementare investighează numeroase incidente legate de utilizarea autopilotului, inclusiv unele cu rezultate tragice, există o îngrijorare crescândă că încrederea publicului în tehnologiile de conducere autonomă ar putea fi afectată. Haab insistă pe o abordare mai prudentă și graduală în integrarea acestor sisteme, punând accent pe siguranța clienților.

Pentru a elimina sau cel puțin minimiza riscurile, companiile ar trebui să integreze aceste sisteme treptat.
Noi evaluăm riscurile înainte de a face următorul pas. Facem verificări pe teren și acționăm ca și cum noi înșine am fi clienții”, a declarat Haab, evidențiind filosofia Mercedes de a pune siguranța înaintea inovației rapide.

În plus, Haab a criticat campania de marketing a Tesla. Conform opiniei directorului, aceasta duce la faptul că șoferii devin excesiv de încrezători în sistemele de autopilot, ceea ce poate duce la comportament periculos al mașinii pe drum.

Un sondaj realizat de JD Power vine să întărească aceste preocupări - potrivit studiului șoferii își pierd într-adevăr încrederea în vehiculele autonome. Datele sondajului efectuat în martie 2024, arată că 68% dintre americani se tem de vehiculele autonome, cu 13% mai mult decât în anul precedent.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche