TikTok, investigat de Comisia Europeană pentru încălcarea Legii Serviciilor Digitale

Legea Serviciilor Digitale (DSA) a Uniunii Europene a intrat în vigoare pe 17 februarie, impunând platformelor online și motoarelor de căutare să combată mai eficient conținutul ilegal și riscurile la adresa siguranței publice. Proprietarul TikTok, compania chineză ByteDance, riscă o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală dacă platforma va fi găsită vinovată de încălcarea regulilor DSA.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a anunțat deschiderea unei investigații privind TikTok pentru presupuse încălcări ale obligațiilor de transparență și protecție a minorilor. 

Comisia Europeană va examina, de asemenea, algoritmii TikTok pentru a evalua potențialul lor de a stimula dependența comportamentală. De asemenea, va verifica dacă TikTok a luat măsuri adecvate și proporționale pentru a asigura un nivel ridicat de confidențialitate, siguranță și protecție a minorilor. Funcționarii UE vor examina, de asemenea, datele despre publicitatea furnizată de TikTok pentru a analiza cu atenție potențialele riscuri online.

Un reprezentant TikTok a declarat că platforma va continua să colaboreze cu experți și reprezentanți ai industriei pentru a asigura siguranța minorilor. De asemenea, a precizat că TikTok intenționează să furnizeze Comisiei Europene informații detaliate cu privire la măsurile luate pentru a proteja copiii și adolescenții.

Investigația privind TikTok este al doilea caz de acest tip declanșat de Comisia Europeană în baza Legii Serviciilor Digitale. Anterior, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a fost supusă unei investigații similare.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche