Incident neobișnuit: o saună plutitoare a salvat două persoane care au căzut cu o mașină Tesla în fiordul din Oslo

O saună plutitoare a salvat două persoane care au căzut cu o mașină Tesla în fiordul din Oslo. Oamenii de pe „barca-saună” i-au scos din apa rece și i-au încălzit în saună.

Un incident neobișnuit a avut loc pe fiordul din Oslo, când o mașină electrică Tesla a ajuns în apă, cu două persoane la bord. Din fericire, cei doi au scăpat nevătămați, datorită unei saune plutitoare care se afla în apropiere, relatează The Guardian. Saunele plutitoare sunt disponibile pentru închiriere pe fiordul din Oslo, atât staționare, cât și motorizate. 
În imaginile video, se poate vedea cum mașina se scufundă sub apă chiar în momentul în care saună plutitoare se apropie de ea, iar oamenii de pe barca-saună îi smulg pe pasagerii Tesla din apele reci.

Potrivit poliției din Oslo, care a relatat evenimentul pe rețeaua X (fostul Twitter), șoferul și pasagerul au reușit să iasă din mașină și să se urce pe acoperiș, înainte ca aceasta să se scufunde complet. În acel moment, o saună plutitoare, care este o barcă amenajată cu o saună în interior, a venit în ajutorul lor și i-a tras la bord.

Nicholay Nordahl, „căpitanul” bărcii-saună, a declarat pentru ziarul norvegian VG că a fost alertat de unul dintre oaspeții săi despre accident. El a condus rapid spre locul unde se aflau cei doi și i-a salvat cu ajutorul altor două persoane. Apoi, după ce i-au scos din apa rece, i-a dus în saună unde s-au putut încălzi.

Șoferul mașinii, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a explicat că totul s-a întâmplat dintr-o greșeală. El a spus că a crezut că mașina era în modul parcare, când de fapt era în modul conducere. Astfel, când a apăsat pedala de accelerație, mașina a pornit spre apă.

„Ne-au salvat viața”, a spus el despre oamenii de pe barca-saună. „A fost un sentiment groaznic”.

Mașina nu a avut însă aceeași soartă. Ea a fost scufundată complet în fiord și a trebuit să fie recuperată de un camion de tractare. Nu se știe dacă mai poate fi reparată sau nu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche