Google anunță o serie de noi funcții pentru dispozitivele Android

Compania  Google a anunțat o serie de noi funcții pentru dispozitivele Android, inclusiv smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri și automobile. Noile caracteristici nu sunt legate de o versiune specifică a sistemului de operare sau de produsele unor anumite mărci.


Serviciul Health Connect, anunțat anterior, permite sincronizarea datelor de fitness cu diverse aplicații direct pe dispozitiv, fără a fi necesară trimiterea lor în cloud. Google a anunțat acum că toate aceste informații pot fi vizualizate și în aplicația Fitbit.

Google a decis, de asemenea, să integreze propriul chatbot, Gemini, în aplicația Mesaje. Acest lucru va permite utilizatorilor să compună mesaje și să planifice evenimente direct în timp ce conversează cu alte persoane. Se pare că Google intenționează să ofere treptat acces la Gemini în toate serviciile sale.

Funcția Lookout va deveni disponibilă la nivel global, dar deocamdată doar în limba engleză. Aceasta permite redarea automată a subtitrărilor și descrierilor generate din imagini pe internet și în aplicații. Această opțiune este destinată în primul rând persoanelor cu deficiențe de vedere. O funcție similară va apărea și în aplicația „Hărți”, unde persoana va putea direcționa camera către tot ceea ce o înconjoară, primind indicații vocale despre locurile din jur, inclusiv evaluări, ore de funcționare și alte informații utile.

Versiunea mobilă a Google Docs va include posibilitatea de a lua notițe de mână cu ajutorul degetului sau a unui stylus. Practic, este o variantă mai intuitivă a funcției de comentarii.

Proprietarii de ceasuri Wear OS vor avea în sfârșit acces la informații despre transportul public din „Hărți”. În plus, pe ceasuri vor putea fi accesate biletele de avion, abonamentele la sală și alte bilete.

Android Auto va include o funcție care va evidenția partea importantă a mesajelor text, pentru ca șoferul să fie cât mai puțin distras de la drum. De asemenea, vor fi sugerate răspunsuri adecvate pe baza conținutului mesajelor.

Google a început deja să implementeze toate aceste noutăți.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche