Elon Musk revigorează planurile pentru lansarea modelului Tesla Roadster de a doua generație

 Modelul Roadster a marcat debutul Tesla ca producător de vehicule electrice, dar în 2017, Elon Musk a anunțat a doua generație a supercarului, promițând o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde și o viteză maximă de peste 400 km/h. Dar, cel mai probabil Tesla va fi pregătită să lanseze acest model nu mai devreme de anul viitor (2025).

Potrivit Reuters, Elon Musk a făcut această declarație pe platforma sa de socializare în această săptămână. Miliardarul a anunțat că echipa Tesla a decis să accelereze lansarea Roadster-ului de a doua generație pe piață. Designul final al supercarului va fi finalizat la sfârșitul acestui an, când va fi prezentat și publicului. Livrările modelului cu patru locuri și acoperiș panoramic retractabil, vor începe abia în 2025.

Pe site-ul Tesla, modelul Roadster nu mai este prezentat pe pagina principală, iar specificațiile sale tehnice se limitează la performanțe. Roadster-ul de a doua generație ar trebui să aibă o autonomie de aproape 1000 km, conform site-ului producătorului. Având în vedere greutatea potențială a bateriei de o asemenea capacitate, posibilitatea de a accelera la 100 km/h în mai puțin de două secunde pare un obiectiv ambițios.

Inițial, Tesla intenționa să vândă Roadster-ul de a doua generație la un preț de 250.000 USD per vehicul, solicitând un avans de 50.000 USD de la cei care doreau să pre-comande, dar în prezent, informațiile despre preț nu mai sunt disponibile pe site-ul companiei.

La început, Musk a promis lansarea Roadster-ului de a doua generație în 2020, amânând ulterior termenul pentru 2023. La sfârșitul anului 2023, era evident că modelul nu era o prioritate de producție pentru companie, deși conducerea Tesla a insistat până la sfârșitul anului trecut că lansarea Roadster-ului va avea loc în 2024. Intenția de a lansa supercarul anul viitor va coincide cu necesitatea de a concura cu numeroase modele sportive chinezești care oferă performanțe similare deja, adesea la un preț mai mic.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche