Aerotaxiul Midnight Aircraft a trecut prima etapă de testare

Archer Midnight este o navă aeriană electrică cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), proiectată ca o alternativă de transport în orașe. Aparatul are o autonomie de zbor de 160 km și poate transporta pasageri la distanțe de 30-80 kilometri.


Recent, dezvoltatorii aerotaxiului au anunțat că au finalizat cu succes prima fază de testare, care a implicat verificarea diferitelor manevre aeriene, cum ar fi plutirea, creșterea verticală a altitudinii, virajele și atingerea unghiului critic. De asemenea, au testat capacitățile de radar și siguranța aparatului pe fluxuri descendente de aer, conform metodologiei FAA - Administrația Federală a Aviației Civile din SUA.

Pentru a putea funcționa ca un taxi aerian, Archer Midnight trebuie să obțină o licență de la FAA, care este responsabilă pentru reglementarea transportului aerian în SUA. Dezvoltatorii speră să obțină această licență până în 2025, când planifică să lanseze primul zbor al aerotaxiului.

Înainte de acest moment, ei vor începe a doua fază de testare în 2024, care va implica verificarea capacităților de viteză ale aparatului. Potrivit specificațiilor, Archer Midnight poate atinge până la 241 km / h, ceea ce îl face un mijloc rapid și eficient de transport în orașe aglomerate.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche