Swarovski Optik a lansat un binoclu inteligent cu funcții foto și video, care poate recunoaște păsări și animale

La târgul CES 2024, compania Swarovski Optik a prezentat primul binoclu inteligent din lume, AX Visio, care poate identifica obiecte cu ajutorul inteligenței artificiale. Obiectivul binoclului are un diametru de 32 mm, o putere de mărire de 10x și oferă un câmp vizual de 112 metri la o distanță de 1000 de metri. Astfel, cu ajutorul acestui binoclu utilizatorii vor putea să realizeze fotografii și să înregistreze video-uri, precum și să transmită în direct imaginea.

Rezoluția senzorului de imagine al AX Visio este de 4208 × 3120 pixeli, adică 13 MP, dar înregistrarea video este posibilă doar la rezoluția Full HD. Datorită aplicației mobile, videoclipurile și fotografiile sunt ușor încărcate pe smartphone pentru clasificare și prelucrare ulterioară. Funcția Live View oferă posibilitatea de a împărtăși imaginea în timp real.

Experții evidențiază în mod special capacitățile noului binoclu AX Visio de recunoaștere a obiectelor în domeniul observațiilor asupra faunei. AX Visio este echipat cu un procesor neural (NPU), care, potrivit producătorului, poate identifica rapid și fiabil cele mai diverse specii de animale și păsări, ceea ce va ajuta foarte mult oamenii de știință, ecologiștii și iubitorii de natură.

Potrivit informațiilor furnizate de producător, timpul de funcționare autonom al AX Visio este de până la 15 ore în condiții normale și 2 ore la utilizare intensivă. Binoclul are o busolă integrată și o funcție care afișează unghiul de înclinare al dispozitivului față de orizont. Aparatul cântărește puțin sub 1100 de grame. AX Visio este deja disponibil pentru comandă la prețul de €4,600.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche