Spacetop - laptopul fără ecran tradițional, dar cu realitate augmentată.

 Compania Sightful a început să vândă laptopul „Spacetop”, care nu are un ecran tradițional, ci folosește realitatea augmentată. Dispozitivul, care rulează Spacetop OS bazat pe Android, oferă un ecran virtual de 100 de inch, creat de o pereche de ecrane OLED integrate în ochelarii de realitate augmentată.


Calculatorul suportă aplicații populare de lucru, cum ar fi Microsoft 365, Slack, Figma, Zoom și Google Suite, dar nu se descurcă cu software-ul mai exigent din punct de vedere al resurselor sistemului, care necesită procesoare de la Intel sau AMD. Spacetop a fost anunțat încă de anul trecut și, până în prezent, a primit două funcții noi și utile: posibilitatea de a transmite spațiul de lucru virtual și un stabilizator care compensează vibrațiile care pot apărea atunci când vă deplasați cu mașina sau cu avionul.


Laptopul funcționează pe un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon XR2 cu 8 GB de memorie RAM și SSD de 128 GB. Ecranul virtual de 100 de inci este format de ochelarii cu două ecrane cu rezoluția de 1920 × 1080 pixeli și frecvența de 75 Hz. Există și căști stereo, mai multe microfoane și o cameră web cu rezoluția de 5 megapixeli. Bateria se încarcă complet în 2 ore și asigură laptopului 5 ore de funcționare autonomă. Dimensiunile calculatorului sunt de 26,6 × 24,9 × 4 cm și cântărește 1,5 kg. Prețul Spacetop este de $2150.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche