Samsung a lansat Galaxy S24 Ultra - următorul pas în evoluția smartphone-urilor cu inteligență artificială.

Cu o lună mai devreme decât în anii precedenți, Samsung a prezentat noua serie de smartphone-uri de top, având ca vârf de gamă modelul Galaxy S24 Ultra. De data aceasta, compania s-a concentrat pe funcționalitățile de inteligență artificială, menite să redefinească experiența utilizatorilor. Desigur, nu au fost neglijate nici îmbunătățirile hardware.

Seria Galaxy S24 introduce inteligența artificială exclusivă Galaxy AI. Compania afirmă că acesta este un salt tehnologic comparabil cu trecerea de la telefoanele clasice la smartphone-uri. Astfel, noile dispozitive devin primele modele care permit traducerea conversațiilor în timp real cu ajutorul inteligenței artificiale. În plus, sistemul include o traducere simultană a apelurilor și mesajelor text: traducerea este afișată pe ecranul telefonului în timpul convorbirii ca o subtitrare și este redată și în format audio. La momentul lansării, sunt suportate limbile engleză, spaniolă, franceză, italiană, chineză, japoneză, coreeană și alte câteva limbi.

Asistentul pentru note de la Samsung vă oferă posibilitatea de a adapta tonul mesajelor text în funcție de context și public. Puteți selecta una dintre cele cinci nuanțe de vorbire disponibile, de la formal la lejer, sau puteți opta pentru opțiunea „postări pentru rețelele sociale” pentru a da textului un aspect mai atractiv. Aplicația Samsung Notes vă ajută și să vă organizați și să vă îmbunătățiți textele, folosind inteligența artificială pentru a identifica ideea principală, structura și eventualele erori ortografice. Dacă doriți, puteți solicita și un rezumat scurt cu punctele esențiale. Această funcție este utilă și pentru site-urile web, pe care le puteți accesa cu browserul Samsung Internet.

Dacă vreți să aflați mai multe despre un obiect pe care l-ați văzut pe ecranul smartphone-ului, puteți folosi tehnologia „Desenează și Găsește”, creată în parteneriat cu Google. Aceasta vă permite să selectați un obiect cu degetul și să căutați informații relevante despre el. De exemplu, astfel se poate găsi un obiect pe care l-ați văzut navigând pe rețelele sociale.

Galeria proprie a Samsung Galaxy S24 Ultra vă oferă instrumente avansate de editare foto și video. Nu numai că puteți îmbunătăți automat calitatea imaginilor, dar și puteți modifica fundalul, dimensiunea, unghiul și poziția obiectelor din fotografii. De asemenea, puteți edita video-uri cu ușurință, combinând mai multe clipuri, adăugând efecte, texte, stickere și muzică de fundal direct în galerie.

Samsung Galaxy S24 Ultra este un smartphone robust și rezistent, datorită materialelor de calitate folosite la fabricarea sa. Rama sa este realizată dintr-un aliaj de titan, iar ecranul este protejat cu noua sticlă Corning Gorilla Glass Armor, care rezistă la șocuri. Partea din spate este acoperită cu sticla Gorilla Glass Victus 2, care este foarte durabilă. Smartphone-ul respectă și standardul IP68 de rezistență la praf și apă. Modelul se găsește în patru culori: negru, gri, mov și galben.

Smartphone-ul este echipat cu un ecran Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch, cu rezoluție Quad HD+ și o frecvență adaptivă de actualizare între 1 și 120 Hz. Ca și în predecesorul său, Galaxy S24 Ultra dispune de un stylus electronic S Pen pentru desen și crearea de note.

Ca platformă hardware, este utilizat procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy - care oferă o performanță superioară față de Snapdragon 8 Gen 3. Smartphone-ul dispune de 12 GB de memorie RAM, iar pentru stocarea datelor sunt disponibile variante între 256 GB și 1 TB, în funcție de versiune. Autonomia este asigurată de o baterie cu o capacitate de 5000 mAh.

Dintre toate smartphone-urile din seria Galaxy S24, doar modelul de top, Galaxy S24 Ultra, beneficiază de o cameră îmbunătățită, care permite realizarea de fotografii de calitate la distanțe mari. În modelul „Ultra”, sunt folosite două obiective telefoto cu zoom optic de x3 (10 MP) și de x5 (50 MP). Există, de asemenea, o cameră cu unghi larg de 200 MP și o cameră ultra-wide de 12 MP.

Dacă doriți să vă asigurați un exemplar al noului Samsung Galaxy s 24 ultra, puteți plasa o precomandă pe siteul oficial al companiei. Prețurile sunt următoarele:

  • Pentru varianta de 256GB, prețul este de 7199 RON, indiferent de data comenzii.
  • Pentru varianta de 512GB, prețul este de 7799 RON (sau 7199 până pe 30 ianuarie)
  • Pentru varianta de 1TB, Prețul este de 8.998,99 RON (sau 7799 RON preț promoțional până pe 30 ianuarie).


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche