Porsche a lansat crossover-ul electric Macan echipat cu un sistem de încărcare ultra-rapidă

Macan este al doilea vehicul electric produs în serie de către brandul german. Acesta este disponibil în două versiuni: Macan 4 și Macan Turbo, ambele având o configurație cu două motoare și tracțiune integrală, cu diferențe semnificative în ceea ce privește caracteristicile de suspensie.


Puterea totală a motoarelor electrice ale modelului de bază, Macan 4, este de 300 kW (480 CP) și 479 Nm cuplu. Aceasta permite vehiculului să atingă 100 km/h în doar 4,9 secunde. Bateria acestui model are o capacitate de 100 kWh. Producătorul afirmă că tehnologia de încărcare rapidă cu o putere de 270 kW poate aduce nivelul bateriei de la 10% la 80% în doar 21 de minute.Viteza maximă este limitată la 220 km/h. 

Varianta Macan Turbo este echipată cu două motoare cu o putere totală de 470 kW (639 CP, 1130 Nm) și atinge 100 km/h în doar 3,1 secunde. Viteza maximă a acestui model este de 260 km/h.

Ambele modele vin în configurația standard cu suspensie pneumatică și sistem electronic de control al amortizatoarelor Porsche Active Suspension Management (PASM). Caroseria are o formă aerodinamică, iar coeficientul de rezistență la înaintare este de 0,25, datorită grilelor active de răcire de pe grila frontală, capacelor flexibile de etanșare pe partea inferioară a caroseriei și cortinei de aer sub faruri.

Reprezentanții Porsche au subliniat faptul că Macan beneficiază de o punte spate directoare, care permite roților din spate să se rotească cu 5 grade. Sub capota frontală se găsește un portbagaj compact. Diametrul roților este de 22 de inch, iar ampatamentul este cu 8,3 cm mai lung decât cel al modelelor cu motor cu ardere internă.

În interior, Macan este dotat cu un ecran tactil central de 12,6 inch, iar pe panoul de instrumente se regăsește un ecran suplimentar cu diagonala de 10,9 inch. Sunt declarate suportul pentru sistemele de divertisment și informare Google și Apple.

Prețul de pornire pentru Porsche Macan 4 este de 86.641 Euro, în timp ce Macan Turbo este disponibil pentru achiziție la prețul de 118.438 Euro.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche