Apple a prezentat cum poate fi folosită casca de realitate mixtă - Vision Pro.

Odată cu deschiderea precomenzilor pentru casca de realitate mixtă Vision Pro, compania Apple a lansat un videoclip care demonstrează în mod clar capacitățile dispozitivului, disponibile utilizatorilor imediat după achiziționare. De asemenea, au fost dezvăluite costurile pentru repararea diferitelor defecte.


Noul videoclip reiterează în mare măsură prezentarea din anul trecut, dar evidențiază capacitățile Vision Pro într-un mod mai viu și mai complex. Controlul căștii este realizat prin gesturi, privire și comenzi vocale. Cu toate acestea, comenzile vocale nu sunt necesare dacă utilizatorului nu îi place această opțiune. După pornirea dispozitivului, proprietarul vede ecranul principal cu pictogramele rotunde ale aplicațiilor asupra lumii reale. Pentru a deschide o aplicație, trebuie doar să privești pictograma și să aduci împreună două degete. Apoi, poți muta fereastra deschisă în spațiu și să-i schimbi dimensiunea. Aceasta se face în același mod - privind colțul ferestrei și făcând un gest de parcă tragi de el cu două degete. În acest timp, mâinile pot fi confortabil situate în partea de jos, fără a fi nevoie să le agiți în fața ta, deoarece senzorii Vision Pro detectează toate mișcările din jur.

Cu ajutorul Vision Pro, poți vizualiza fotografii și videoclipuri. În special, casca și iPhone 15 Pro suportă funcția de filmare a videoclipurilor, pe care utilizatorul le poate viziona cu ajutorul Vision Pro, ca și cum ar fi în interiorul lor. Există posibilitatea de a viziona filme pe ecrane virtuale uriașe în diferite servicii de streaming, precum Apple TV. Totuși, Netflix a declarat că nu va dezvolta o aplicație separată pentru Vision Pro. De asemenea cu ajutorul Vision Pro, poți asculta muzică, sunetul este redat prin difuzoarele încorporate cu funcție de sunet ambiental.

Pe Vision Pro, poți deschide browserul Safari, verifica emailul și lucra cu documente. Când vine vorba de ceva mai complex, va fi necesar de un computer Mac, a cărui imagine poate fi dublată pe Vision Pro, mărită la dimensiunea dorită și plasată în orice loc convenabil. Apple promite că imediat după lansare, vor fi disponibile numeroase aplicații de la dezvoltatori terți pentru cască.

Prețul dispozitivului începe de la 3499 dolari, motiv pentru care și costurile pentru reparare sunt pe măsură. De exemplu, înlocuirea sticlei frontale costă 799 dolari. În cazul altor defecte, costul reparării poate ajunge până la 2399 dolari. Pentru utilizatorii cu garanție extinsă AppleCare+, prețurile sunt semnificativ mai mici și este prevăzută înlocuirea gratuită a bateriei atunci când capacitatea acesteia scade sub 80% față de capacitatea inițială.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche