Xiaomi a prezentat prima mașină electrică - SU7 și sistemul de conducere autonomă Xiaomi Pilot. (Video)

 

În cadrul unui eveniment special, Lei Jun, șeful Xiaomi, a prezentat prima mașină a companiei - SU7. Anterior, acesta a explicat deja că numele mașinii se descifrează ca Speed Ultra


Xiaomi a dezvoltat propria arhitectură auto EV Modena. Aceasta a devenit baza pentru primele mașini ale companiei. Platforma permite o integrare ușoară a bateriei în structura mașinii electrice, crește rezistența generală a întregii mașini și asigură un maxim de spațiu liber în interiorul cabinei.

Xiaomi se mândrește cu propria lor creație, motoarele electrice HyperEngine, care oferă o tracțiune excelentă în diferite condiții. Motoarele HyperEngine au mai multe versiuni, adaptate la diferite tipuri de vehicule și nevoi ale utilizatorilor.

  • HyperEngine V6: 299 de cai putere (220 kW), cuplu — 400 Nm, tensiune — 400 V, frecvență de rotație a arborelui — 21 000 de rotații pe minut;
  • HyperEngineV6s: 374 de cai putere (275 kW), cuplu — 500 Nm, tensiune — 800 V, frecvență de rotație a arborelui — 21 000 de rotații pe minut;
  • HyperEngine V8s: 578 de cai putere (425 kW), cuplu — 635 Nm, tensiune — 800 V, frecvență record de rotație a arborelui — 27 200 de rotații pe minut. 

Pentru HyperEngine V8s se anunță un randament maxim (R) la nivelul de 98,11%. Compania are în plan să realizeze un motor și mai impresionant cu o frecvență de rotație a arborelui de 35 000 de rotații pe minut.

În versiunea de bază, va avea tracțiune față și o putere de 299 de cai putere. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se va face în 5,28 secunde, iar viteza maximă este limitată la 210 km/h. Distanța de frânare de la 100 km/h la zero este de 35,5 metri.

În Xiaomi SU7 Max există deja tracțiune integrală cu două motoare și o putere totală de 673 de cai putere. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este de doar 2,78 secunde, până la 200 km/h - 10,67 s, iar viteza maximă atinge 265 km/h. Distanța de frânare de la viteza de 100 km/h până la oprire completă este de 33,3 metri.

O tehnologie inovatoare pe care mașina electrică Xiaomi SU7 o preia de la liderii de piață este turnarea sub presiune a pieselor de caroserie. Această metodă permite realizarea unei baze monolitice pentru partea din spate a caroseriei, folosind o presă specială de 9100 de tone, în timp ce o cale alternativă de creare a acestei unități de asamblare ar fi necesitat conectarea a 72 de piese separate cu ajutorul a peste 800 de suduri. Piesa monolită nu numai că reduce timpul și costurile de fabricare a panourilor caroseriei, dar și scade greutatea cu 17%, permite obținerea unei reduceri a nivelului de zgomot cu 2 dB și crește durabilitatea

 Sistemul de conducere autonomă - Xiaomi Pilot

Xiaomi va acorda o atenție specială dezvoltării sistemelor de asistență activă pentru șoferii mașinilor sale electrice, care vor folosi cele mai bune soluții din industrie. Compania intenționează să dezvolte propriul software pentru mașinile electrice cu conducere autonomă, folosind sisteme de inteligență artificială pentru învățare. Spre deosebire de Tesla, care se concentrează pe percepția imaginilor cu camere, Xiaomi nu renunță la utilizarea tuturor tipurilor de senzori disponibili: lidar, radar cu bandă milimetrică și senzori ultrasonici, fără a mai vorbi de datele sistemelor de poziționare prin satelit. Pentru dezvoltarea sistemelor sale de pilot automat, Xiaomi va folosi un cluster supercomputer. Baza hardware a pilotului automat presupune prezența la bordul fiecărui sedan Xiaomi SU7 a două procesoare NVIDIA DRIVE Orin X. Compania speră să devină lider în nivelul de dezvoltare al sistemelor sale de pilot automat până anul viitor. Funcția corespunzătoare va fi disponibilă până la sfârșitul anului viitor în 100 de orașe din China.

Din punct de vedere al optimizării interfeței, Xiaomi nu a mizat doar pe interfața tactilă a ecranului central, care suportă o rezoluție de 3K și are o diagonală de 16,1 inci. Butoanelor fizice de pe consola centrală le revine sarcina de a controla sistemul de climatizare, spoilerul activ din spate și înălțimea suspensiei pneumatice. Sistemul de informare și divertisment de la bord se bazează pe cel mai nou cip Qualcomm Snapdragon 8295.
Prețul noului vehicul nu a fost încă anunțat.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche