Sistemul de Operare Windows 11 se va putea reinstala singur, fără a pierde fișiere și aplicații

Microsoft continuă să îmbunătățească Windows 11, făcând platforma software mai comodă pentru utilizatori. De data aceasta, dezvoltatorii au adăugat o funcție care le va fi utilă celor care se tem să-și piardă datele prețioase în timpul reinstalării sau recuperării sistemului de operare. Este vorba despre instrumentul „Rezolvarea problemelor cu ajutorul Centrului de actualizare Windows”, care a apărut în noile versiuni beta ale Windows 11, disponibile pentru participanții la programul Windows Insider al Microsoft.

În una dintre versiunile beta lansate recent ale Windows 11 a apărut opțiunea „Rezolvarea problemelor cu ajutorul Centrului de actualizare Windows”, care se află în secțiunea „Recuperarea sistemului”. Se menționează că, deocamdată, aceasta nu funcționează corect, dar este evident că în curând se va schimba acest lucru.

Sursa: www.windowslatest.com

Funcția menționată va permite utilizatorului să folosească „Centrul de actualizare Windows” pentru a reinstala sau recupera sistemul de operare. Astfel, fișierele, aplicațiile și setările sistemului nu vor fi afectate. Mai simplu spus, noua funcție permite să păstrați toate fișierele și setările la reinstalarea Sistemului de Operare (SO) pe aceeași versiune sau pe una mai nouă, dacă aceasta este disponibilă pentru descărcare prin „Centrul de actualizare Windows”.

În prezent, funcția „Rezolvarea problemelor prin Centrul de actualizare Windows” se află în faza de testare în cadrul programului Windows Insider. Se așteaptă ca ea să facă parte din pachetul de actualizări Moment 5 pentru Windows 11, care ar trebui să devină accesibil publicului larg în februarie sau martie anul viitor.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche