Rossy de Palma - „femeia Picasso”, o dovadă că frumusețea este diversă și subiectivă, iar succesul se obține prin muncă și pasiune.

Rossy de Palma este o actriță spaniolă celebră, ce și-a făcut drum în lumea cinematografiei cu o poveste de viață care demonstrează că frumusețea și succesul nu sunt dictate neapărat de normele convenționale. Dacă Claudia Schiffer, Cindy Crawford sau Naomi Campbell - au cunoscut faima și succesul datorită frumuseții lor, atunci și Rossy de Palma la fel. Diferența este doar una: modelele se încadrau, sau chiar creau idealurile de frumusețe ale epocii lor. Rossy, pe de altă parte, încălca aceste idealuri. Ea este considerată „femeia Picasso” pentru trăsăturile sale neconvenționale și expresive, care nu se încadrează în standardele clasice de frumusețe.

Rossy de Palma -„femeia Picasso”
Rosa Elena Garcia Echave (apropo, „Rossy de Palma” - este un pseudonim al actriței, sugerat de designerul spaniol Manuel Pinya, pentru a omagia orașul natal) s-a născut pe 16 septembrie 1964 în Palma de Mallorca. Ea a avut o copilărie dificilă, fiind una dintre cei șase copii ai unei familii modeste. Ea a fugit de acasă la vârsta de 17 ani și s-a mutat la Barcelona, unde se spune că cânta într-o trupă cu numele optimist Peor Impossible (în traducere - „Nu poate fi mai rău”). Aici Rossy de Palma și-a găsit drumul către faimă și respect în lumea artistică.
Trupa Peor Impossible

Activitatea ei revoluționară a început în 1986, când regizorul spaniol Pedro Almodóvar a descoperit-o într-una din cafenelele din Madrid, unde ea cânta împreună cu trupa sa. Acesta a fost literalmente uimit de energia și de sigur, de înfățișarea ei.

Totul a început cu filmul „La ley del deseo / Legea dorintei (1987)”, în care a jucat rolul excentricei jurnaliste Rossy von Donna. Rolul a fost strălucitor, dar Rossy a devenit cu adevărat populară după genialul film „Mujeres al borde de un ataque de nervios / Femei în pragul unei crize de nervi (1988)”. Eroina sa manierată și nebunatică captează privirea și nu o eliberează de la început până la sfârșit. A devenit clar: Almodóvar, maestrul tensiunii și intensității (deoarece acesta este stilul său: dacă te distragi pentru o clipă, pierzi practic întreaga linie de poveste), a găsit în Rossy muza sa. Împreună au lucrat la încă cinci filme ale regizorului, inclusiv la „Los abrazos rotos / Îmbrățișări frânte (2009)”.

Fără îndoială, datorită aspectului său distinctiv a fost dificil să devină o actriță universală, iar succesul pe scară largă aici, din păcate, nu a fost să fie. Rossy a devenit acea actriță caracteristică care preia rolul secundar și îl colorează în întregime. Așa s-a întâmplat și într-un film foarte important pentru ea, „Ready to Wear / Crimă în lumea modei (1994)” de Robert Altman. În 1994, când filmul a fost lansat, moda ocupa un loc foarte special în mediul cultural al vremii, iar numele supermodelelor erau pe buzele tuturor. În acea perioadă, spre bucuria și uimirea multora, Rossy a trecut de la rangul de „divă ciudată” de cinema la muza marilor designeri. Ea a fost atrasă să participe la prezentări și campanii ale unor vedete „haute couture” precum Thierry Mugler și Jean-Paul Gaultier, care nu s-a putut despărți mult timp de Rossy după colaborarea lor la filmul „Ready to Wear”. Astăzi, în cariera cinematografică a lui Rossy sunt în jur de 25 de filme.

O personalitate marcantă a lumii filmului, Rossy de Palma este și un exemplu de autenticitate și de încredere în propria persoană. Pe lângă rolurile sale memorabile, ea a explorat și domeniul modei, creând o colecție de lenjerie intimă, un parfum original și implicându-se activ în apărarea drepturilor femeii.

Deși viața sa personală a avut momente dificile, inclusiv relații tumultuoase, Rossy de Palma a găsit echilibru și fericire în rolul de mamă a doi copii, Gabriel și Luna, ai căror tați au fost păstrați în secret.

Rossy de Palma nu este doar o actriță talentată, ci și o femeie care își asumă cu mândrie identitatea și personalitatea. Ea nu se conformează standardelor de frumusețe impuse de societate, ci le provoacă și le redefinește prin stilul său unic și original. Ea este o sursă de inspirație pentru mulți oameni care se simt marginalizați sau discriminați pentru aspectul lor fizic. 

Rossy de Palma este, așadar, o dovadă că frumusețea este diversă și subiectivă, iar succesul se obține prin muncă și pasiune. Ea este o artistă care nu se limitează la un singur domeniu, ci explorează diferite forme de expresie, cum ar fi muzica, dansul, pictura sau moda. Ea este o femeie care nu se lasă intimidată de critici sau prejudecăți, ci își urmărește visele cu determinare și optimism.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche