Reprezentanții industriei auto din SUA au apelat la autorități cu solicitarea de a sprijini dezvoltarea tehnologiei de pilot automat.

 

Toamna acestui an a fost o încercare serioasă pentru compania Cruise, care dezvoltă tehnologii de pilot automat, după mai multe incidente în trafic, printre care un blocaj masiv în luna septembrie și un accident rutier cu un pieton în octombrie, a pierdut doi lideri cheie și nu a decis încă să reia călătoriile fără șofer în afara statului California. Reprezentanții industriei au afirmat într-o scrisoare colectivă adresată Ministerului Transporturilor din SUA că dezvoltarea tehnologiilor de pilot automat necesită sprijin guvernamental.

Conform informațiilor Reuters, o scrisoare deschisă către ministrul transporturilor al SUA, Pete Buttigieg, a fost trimisă de reprezentanți ai mai multor asociații industriale și Camerei de Comerț a SUA. Ei susțin că „sprijinul din partea ministerului este crucial pentru menținerea avantajului competitiv al națiunii în comparație cu țări precum China, care investesc și promovează agresiv tehnologiile vehiculelor autonome”. Participanții de pe piață consideră că vehiculele cu pilot automat pot salva mii de vieți în fiecare an, deoarece acestea nu comit erori umane, nu se obosesc și nu se distrag în timpul conducerii.

Congresul SUA nu a reușit să elaboreze reguli pentru reglementarea utilizării taxiurilor fără pilot timp de peste cinci ani, ceea ce împiedică, de asemenea, extinderea tehnologiilor. Reprezentanții a peste zece sindicate industriale au cerut luna trecută, după incidentul cu un prototip Cruise care a lovit un pieton în San Francisco, ca ministrul transporturilor al SUA să intensifice controlul asupra siguranței acestor vehicule. Autoritățile, conform autorilor scrisorii, ar trebui să inițieze o anchetă la nivel național care ar permite înțelegerea situației reale în ceea ce privește siguranța în acest domeniu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche