Hyundai și Kia au „reinventat roata” pentru vehiculele electrice (Video)

Hyundai și Kia au dezvoltat o configurație inovatoare a transmisiei electrice denumită „Uni Wheel”, care promite să optimizeze performanța, spațiul și designul vehiculelor electrice. Toate acestea vor avea un impact pozitiv asupra autonomiei vehiculelor electrice.


Uni Wheel
se bazează pe un sistem de reductor epicicloidal integrat în butucul roții, compus dintr-o planetară centrală, patru „sateliți” și o coroană dințată. Planetara centrală este articulată cu sateliții printr-un mecanism sferic, care îi permite să se miște liber pe două axe. Astfel, cuplul transmis la roată este constant, spre deosebire de un cardan cu articulație, care pierde din eficiență pe măsură ce unghiul de deviere a arborelui crește. Acest sistem poate funcționa în combinație cu o suspensie pneumatică și este potrivit pentru aproape orice mijloc de transport.

Avantajele Uni Wheel constau în simplificarea construcției, reducerea dimensiunilor motoarelor și creșterea spațiului interior al vehiculelor electrice. De asemenea, această tehnologie este scalabilă și poate fi adaptată pentru biciclete, roboți livratori sau scaune cu rotile, cu condiția ca diametrul roților să fie cuprins între 4 și 25 de inch.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche