După patru ani de așteptare,Tesla a prezentat în sfârșit versiunea de serie a „Cybertruck”

După „doar” patru ani de la anunț, Tesla a organizat prezentarea versiunii de serie a pickup-ului electric „Cybertruck” pentru primii cumpărători. Evenimentul a fost condus de fondatorul și CEO-ul companiei, Elon Musk, care a anunțat prețurile și specificațiile pickup-ului în diferite configurații. S-a dovedit că mașina va fi mult mai scumpă decât a promis inițial compania.


Primele livrări ale Cybertruck vor începe în 2024 și vor fi destinate modelelor mai performante. Versiunea cu două motoare electrice și tracțiune integrală, care poate atinge o viteză maximă de 180 km/h și o autonomie de până la 547 km, prețul acesteia va începe de la 79.900 dolari. Această versiune poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Versiunea cu trei motoare electrice (cu o putere totală de 850 CP), care va avea o autonomie de 514 km și un cuplu de peste 13.900 Nm, va avea un preț de la 99.900 dolari.

Versiunea cu tracțiune spate, care va avea o autonomie de până la 400 km, este programată să intre în producție în 2025. Prețul acesteia va începe de la 60.990 dolari (în loc de 39.900 dolari promiși în 2019). Până atunci, Tesla speră să ajungă la o capacitate de producție de 250.000 de unități pe an. Anterior, Musk a declarat că cererea pentru mașina electrică „depășește orice așteptare” - au fost rezervate deja peste un milion de unități. El a recunoscut, de asemenea, că compania „a mușcat mai mult decât poate mesteca”.

Ne-am săpat singuri groapa cu Cybertruck. Știți, probabil că nimeni nu-și sapă groapa mai bine decât el însuși”, a spus omul de afaceri.

În timpul evenimentului, Musk l-a rugat pe designerul-șef al Tesla, Franz von Holzhausen, să repete demonstrația „celebră” a rezistenței geamului mașinii. În 2019, aceasta s-a terminat cu un geam spart, dar de data aceasta a rămas intact (deși nu a zburat în el o bilă metalică, ci o minge de baseball). Potrivit The Verge, Musk i-a ajutat personal pe primii clienți să plece cu noile lor pickup-uri, iar prezentarea însăși a fost neobișnuit de scurtă pentru Tesla.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche