Yamaha a prezentat o motocicletă electrică „vie” care se echilibrează singură

 

Yamaha a prezentat la expoziția „Japan Mobility Show 2023” creația sa unică - motocicleta electrică MOTOROiD 2, capabilă să se auto-echilibreze datorită designului său ergonomic și entomologic (pare a fi inspirat din lumea insectelor).


Se presupune că motocicleta poate efectua manevre impresionante datorită poziției unice a butucului de roată. Montat pe o pârghie pivotantă conectată sub șaua șoferului, butucul din spate poate roti și înclina independent față de partea frontală a MOTOROiD 2. Acest lucru oferă motocicletei electrice capacitatea de a-și menține echilibrul, asemănător unui animal.

De remarcat este faptul că acest concept nu dispune de ghidonul obișnuit, în schimb, sunt folosite mânere amplasate sub o carcasă frontală semitransparentă stratificată. Această construcție îmbunătățește aerodinamica și asigură o poziție confortabilă în timpul condusului. Cu toate acestea, rămân întrebări cu privire la cât de manevrabilă va fi motocicleta cu o astfel de configurare unică a ghidonului.

MOTOROiD 2 include, de asemenea, feedback tactil, precum și recunoașterea fețelor și gesturilor pe baza inteligenței artificiale. Aceste caracteristici îi permit să se apropie autonom de șofer, asemenea unui cal de încredere care răspunde la chemare.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche