Tesla interzice revânzarea „Cybertruck” în primul an după cumpărare. Update: Compania deja s-a răzgândit

 

Update: La începutul acestei săptămâni, resursele tematice au fost agitate de informații referitoare la prezența în textul acordului de utilizator al cumpărătorilor de vehicule electrice Tesla a unei clauze care, în practică, interzicea posesorilor de pick-up Cybertruck să-l vândă în primul an deținere fără sancțiuni suplimentare din partea producătorului auto. În prezent, această clauză controversată nu mai există în textul acordului, dar a stârnit destul de multă agitație.

În textul original al acordului, obligațiile speciale erau impuse în mod deosebit cumpărătorilor de pick-up electric Cybertruck, pe care compania l-a prezentat acum patru ani și se pregătește să îl livreze la sfârșitul acestei luni. Volumul producției, chiar și în anul următor, probabil că nu va depăși 125.000 de unități, așa că având în vedere perioada lungă de așteptare a comenzii, mașina va fi deficitara. Tentatia de a profita de cei care doresc să achiziționeze un astfel de pick-up de la participanții existenți în sistemul de rezervări Tesla cu siguranță va apărea, așa că compania a încercat să blocheze astfel de speculații, introducând o amendă de 50.000 de dolari și mai mult pentru primii proprietari care vând pick-up-ul în primul an după achiziție, fără a-și coordona în prealabil acțiunile cu Tesla.

Cu puțin timp înainte de lansarea camionetei electrice „Cybertruck”, compania a publicat condițiile de vânzare ale acesteia. În document, s-a descoperit un punct interesant. Chiar dacă mașina nu îi place proprietarului, acesta nu are voie să o vândă pe piața secundară, în caz contrar va fi amendat cu o sumă considerabilă. Cu toate acestea, în anumite condiții, mașina poate fi returnată companiei Tesla, dacă proprietarul dorește.

Potrivit Business Insider, primii posesori ai „Cybertruck” nu vor putea revinde vehiculele lor în primul an după achiziție. Încălcarea acestei clauze contractuale se pedepsește cu o amendă de 50.000 de dolari, precum și cu o interdicție judiciară privind transferul dreptului de proprietate. În plus, compania ar putea refuza să vândă alte mașini de marcă persoanelor care încalcă clauzele contractuale.

Tesla ar avea prioritatea de a cumpăra vehiculul înapoi. Dacă un client are o motivare serioasă pentru a vinde Cybertruck-ul său, producătorul auto poate să fie de acord să-l cumpere înapoi la prețul inițial, scăzând „0,25 dolari pentru fiecare milă parcursă, uzura rezonabilă și costurile de reparații”. „Dacă Tesla refuză să cumpere vehiculul dvs., puteți apoi să vindeți vehiculul unui terț numai după ce primiți consimțământul scris al companiei Tesla”, scrie în termenii și condițiile contractuale.

După ani de întârzieri, Tesla are programat să înceapă vânzările pentru Cybertruck pe 30 noiembrie. Prețul nu a fost încă anunțat, însă reprezentanții Tesla au declarat anterior că prețul de pornire va fi de 39.900 de dolari, dar conform analiștilor din industrie, la începutul vânzărilor, mașina ar putea să fie mult mai scumpă.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche