Sam Altman se întoarce în funcția de director general al OpenAI, după restructurare Consiliului de Administrație.

 

Compania „OpenAI” a declarat că consiliul de administrație a reușit să ajungă la un acord cu Sam Altman - acesta se va întoarce în funcția de director general a companiei, de la care a fost demis în vinerea trecută. De asemenea, cofondatorul și președintele companiei, Greg Brockman, care a plecat în urma lui Altman, se va întoarce, punând astfel capăt discuțiilor cu privire la viitorul startup-ului care a generat un „boom” în tehnologiile de inteligență artificială, conform Reuters.

Pe lângă revenirea lui Altman, compania a dat acordul să reconstituie parțial componența inițială a consiliului de administrație. Noul consiliu de administrație va include fostul director general al Salesforce, Bret Taylor, fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, și directorul general al Quora, Adam D'Angelo.

Am ajuns la un acord fundamental privind întoarcerea lui Sam Altman în OpenAI în calitate de director general. (...) Lucrăm împreună pentru clarificarea detaliilor. Vă mulțumim mult pentru răbdare”, se arată într-un mesaj al OpenAI pe rețeaua de socializare X.

Iubesc OpenAI și tot ce am făcut în ultimele câteva zile a fost în direcția menținerii unității acestei echipe și a misiunii sale. Când am decis să mă alătur la „Microsoft” duminică seara, a fost clar că acesta este cel mai bun drum pentru mine și echipa mea. Cu noul consiliu de administrație și cu susținerea lui Satya Nadella (CEO-ul Microsoft), aștept cu nerăbdare să revin în OpenAI și să dezvoltăm parteneriatul nostru solid cu Microsoft”, a scris Altman.

Vineri seara, consiliul de administrație al OpenAI l-a demis pe directorul general al companiei, Sam Altman, acuzându-l că „nu a fost destul de sincer” cu conducerea. Motivul real, probabil, a fost un conflict iminent în conducerea companiei. După plecarea lui Altman, președintele și cofondatorul companiei, Greg Brockman, și-a retras și el din funcție. Noua șefă a OpenAI a devenit Mira Murati, fostul director tehnic al companiei, care a fost ulterior înlocuită de fostul șef al Twitch, Emmett Shear. Microsoft a devenit noul angajator al lui Altman și Brockman. Ulterior, o majoritate covârșitoare a angajaților OpenAI a cerut reîntoarcerea lui Altman în funcția de director general și a amenințat că, în caz contrar, vor pleca în totalitate la Microsoft, iar Microsoft a declarat că sunt pregătiți să îi primească păstrându-le salariile.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche