Revoluția Inteligenței Artificiale: Bill Gates anticipează schimbări profunde în interacțiunea noastră cu Tehnologia

 

Imagine generată cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Bill Gates, cofondatorul corporației Microsoft, și-a împărtășit pe blogul său prognozele despre viitorul inteligenței artificiale (IA) și rolul acesteia în viața noastră de zi cu zi. Gates este convins că în următorii 5 ani, IA va schimba radical modul în care utilizăm computerele și dispozitivele mobile.

Potrivit lui Bill Gates, în curând nu va mai fi nevoie să folosim aplicații separate pentru diferite sarcini. În schimb, vom putea interacționa cu dispozitivele noastre în limbajul de zi cu zi, iar acestea vor putea procesa cererile noastre. Acest lucru va deveni posibil datorită dezvoltării asistenților personali bazați pe IA, care vor depăși semnificativ tehnologiile actuale.

Gates numește aceste programe „agenți”. El prezice că acești agenți nu numai că vor schimba modul în care oamenii interacționează cu computerele, ci vor transforma radical și industria software-ului. Acesta va fi cel mai semnificativ salt în tehnologia calculatoarelor de la trecerea de la introducerea comenzilor în terminalul computerului la utilizarea interfețelor grafice.

Aspectul cheie al funcționării „agenților” constă în capacitatea lor de a recunoaște utilizatorul ca o personalitate. Cu cât știu mai multe despre tine, cu atât vor putea să-ți prevadă mai bine nevoile și să te ajute. „Ei sunt proactivi, capabili să ofere soluții înainte să le solicitați. Ei lucrează prin aplicații, îmbunătățindu-se în timp, memorând acțiunile tale și recunoscând intențiile și modelele tale de comportament. Pe baza acestor informații, ei vă oferă ceea ce, în opinia lor, aveți nevoie, cu toate că decizia finală este întotdeauna a voastră”, scrie Gates.

Bill Gates abordează, de asemenea, impactul IA asupra domeniilor precum sănătatea, educația, productivitatea, divertismentul și alte aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. El vede IA ca o parte integrantă a fiecărui aspect al existenței noastre. În domeniul sănătății, de exemplu, agenții vor putea ajuta în diagnosticul triajului de bază și în furnizarea de sfaturi de tratament, precum și în asistarea personalului medical în luarea deciziilor. În educație, agenții vor completa munca profesorilor, personalizând învățarea pentru elevi și eliberându-i pe profesori de sarcinile de rutină. În domeniul productivității, agenții vor ajuta în diferite sarcini, cum ar fi elaborarea planurilor de afaceri sau organizarea întâlnirilor. În divertisment și cumpărături, agenții nu numai că vor face recomandări, ci vor și ajuta să acționă conform acestor recomandări. 

În blogul său, Gates susține, de asemenea, că agenții vor deveni următoarea platformă importantă în industria IT. „Agenții vor putea ajuta în aproape orice activitate și domeniu al vieții. În industria tehnologiei informatice, vorbim despre „platforme” - tehnologii pe care se construiesc aplicații și servicii. Android, iOS și Windows sunt platforme. Agenții vor deveni următoarea platformă”, afirmă Gates.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche