Revoltă și demisii la „OpenAI”. Compania a anunțat schimbări la nivelul conducerii de vârf

 

Sam Altman
Seara de vineri a adus vești tulburătoare pentru „OpenAI”, compania cunoscută pentru chatbot-ul „ChatGPT” și rețeaua neurală pentru generarea de imagini „DALL-E”. Principalul punct al acestei turbulențe a fost demisia neașteptată a directorului general, Sam Altman, urmată mai apoi de plecarea din funcția de președinte a lui Greg Brockman, un alt cofondator important al companiei.

„Demisia domnului Altman a fost rezultatul unei analize atente efectuate de consiliul de administrație, care a ajuns la concluzia că el nu a fost întotdeauna sincer în comunicarea cu consiliul de administrație, ceea ce i-a împiedicat îndeplinirea responsabilităților sale. Consiliul de administrație nu mai are încredere în abilitatea sa de a continua să conducă OpenAI”, se arată în declarația oficială a companiei.

Locul lui Altman în calitate de director general interimar a fost ocupat de directorul tehnic al companiei, Mira Murati. Se afirmă că ea a jucat un rol decisiv în transformarea OpenAI într-un lider mondial în domeniul inteligenței artificiale.

În declarația companiei se menționează, de asemenea, că Greg Brockman, care în 2015 a contribuit la înființarea OpenAI alături de Altman, a fost înlăturat din funcția de președinte al consiliului de administrație.

Greg Brockman
Inițial, se preconiza că Brockman va rămâne în cadrul companiei sub conducerea noului director general. Totuși, într-o declarație ulterioară, el a anunțat că părăsește complet OpenAI, creând o situație incertă în ceea ce privește viitorul acestei companii de referință în domeniul inteligenței artificiale.

Din spusele lui Brockman, atât el, cât și Altman sunt șocați de ceea ce s-a întâmplat și încă încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat, deoarece schimbările de personal în OpenAI le-au fost comunicate brusc. Deocamdată, rămâne doar să se speculeze cum va afecta aceste schimbări compania.

În mesajele lor de pe platforma „X” (Twitter), atât Brockman, cât și Altman, au subliniat mândria pentru realizările companiei și perioadele dificile și remarcabile pe care le-au traversat împreună. Cu toate acestea, motivele exacte ale demisiilor și planurile viitoare ale acestora nu au fost încă dezvăluite public.

Această revoltă internă și seria de demisii la vârful OpenAI stârnesc întrebări cu privire la direcția viitoare a companiei și la impactul asupra proiectelor sale emblematice, precum ChatGPT și DALL-E

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche