Renault dezvăluie planuri ambițioase pentru viitorul Vehiculelor Electrice: De la „Ampere” la Twingo „Legend” cu un preț sub 20.000 de euro

 Producătorul auto francez Renault a făcut un pas hotărât către viitorul vehiculelor electrice, organizând miercuri o zi a investitorilor pentru noua sa filială „Ampere”. Această inițiativă are ca scop atragerea de investiții prin reducerea costurilor și lansarea unei mașini electrice accesibile, cu un preț sub 20.000 de euro. Ampere, numită după savantul francez cu același nume, a fost creată în noiembrie, iar Renault intenționează să vândă acțiuni investitorilor în primăvara anului 2024.

Luca de Meo, directorul general al Renault, a descris Ampere ca fiind „cel mai ambițios, solid și holistic proiect” al companiei, adresându-se provocărilor actuale din est și din vest. Cu aproximativ 11.000 de angajați, Ampere își propune să evalueze unitatea la un preț „între opt și zece miliarde de euro”, aproape similar cu capitalizarea de piață actuală a Renault. Planul ambițios al Ampere include vânzarea a 300.000 de vehicule în 2025 și un milion în 2031, reprezentând aproximativ jumătate din vânzările totale ale Renault din 2022.

Cu scopul de a democratiza mașinile electrice în Europa, Renault a anunțat lansarea unui model electric, Twingo Legend, care va fi disponibil în 2026. Prototipul prezentat miercuri reflectă un design inspirat de modelul original Twingo din anii '90, combinând elemente retro cu o reinterpretare modernă. Noul Twingo, complet electric, va avea un preț de pornire „sub 20.000 de euro”, în încercarea de a face vehiculele electrice mai accesibile pentru public.

În cadrul strategiei sale, Renault plănuiește să producă noul model electric, „Twingo Legend”, începând cu anul 2025, care cel mai probabil va fi asamblat în Spania. Compania intenționează, de asemenea, ca versiunile electrice ale unor modele populare, precum Megane și Scenic, să aibă prețuri similare cu cele pe benzină până în 2027 sau 2028.

Cu toate acestea, managerii Renault au avertizat că oferta publică inițială a Ampere ar putea fi amânată dacă evaluarea de piață a „Ampere” nu va satisface așteptările lor. Într-un demers de a atrage investiții suplimentare, partenerii japonezi ai Renault, Nissan și Mitsubishi, au anunțat că vor investi până la 800 de milioane de euro în Ampere.

Potrivit publiacției Bloomberg, pentru a obține mai mulți bani, Renault ar putea vinde participația sa de 28,4% din compania Nissan.

Renault pune astfel bazele unei strategii ambițioase pentru viitorul vehiculelor electrice, combinând inovația tehnologică cu designul atractiv și prețurile accesibile, în speranța de a transforma piața auto europeană și de a contribui la popularizarea mașinilor electrice în rândul publicului larg.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche