Parașute Balistice: Soluția crucială pentru Siguranța Taxiurilor Electrice Aeriene

Sursa: AeroHT

În ciuda asigurărilor producătorilor despre fiabilitatea ridicată a aero-taxiurilor electrice, acestea trebuie să fie echipate cu sisteme de salvare în caz de urgență. Un surplus de motoare și duplicarea bateriilor este binevenit, dar ce se va întâmpla în cazul unei defecțiuni critice a echipamentului la o altitudine mică? Pentru aceasta, dezvoltatorii de aero-taxi intenționează să folosească parașute balistice, al căror funcționare a fost demonstrată de compania AeroHT.


Parașutele balistice sunt activate prin cartușe pirotehnice, ceea ce permite deschiderea lor rapidă chiar și la altitudini mici. Într-un videoclip care prezintă demonstrația unui parașut balistic pe taxiul aerian AeroHT, acesta s-a deschis în trei secunde, dintre care jumătate de timp a fost necesar pentru lansare și ejectare, iar restul pentru deschidere.

Experimentul a fost realizat la o înălțime de 50 m. Declanșarea parașutei balistice a avut loc imediat după oprirea motoarelor vehiculului. Fără parașute, cu motoarele oprite, mașina s-ar fi prăbușit pe pământ cu o viteză de cel puțin 30 de metri pe secundă. Acest lucru ar fi cauzat leziuni grave pasagerilor și ar fi deteriorat aparatul. Datorită celor patru parașute, taxiul aerian s-a coborât pe platformă cu o viteză de 5,2 m/s. Acest lucru este echivalent cu un salt de la 1,4 m. Acest lucru nu este plăcut, dar cel mai probabil va ajuta la evitarea leziunilor grave.

Probabilitatea căderii de la altitudini mici nu poate fi exclusă sub nicio formă. În februarie 2022, s-a raportat despre un accident catastrofic cu un taxi aerian Joby Aviation. Și în vara acestui an, aeronava electrică VX4 a companiei Vertical Aerospace a căzut și a fost avariată pe pistă. În cele din urmă, taxiurile aeriene cu decolare și aterizare verticală nu vor fi certificate de FAA dacă nu demonstrează o înaltă fiabilitate ridicată în situații de urgență.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche