O sticlă de whisky Macallan a fost vândută la licitație pentru 2,7 milioane de dolari

O sticlă de whisky Macallan Adami 1926 expusă pe 19 octombrie pentru a fi prezentată presei la casa de licitații Sotheby's din Londra. (Kin Cheung, Associated Press)

O sticlă de whisky scoțian în vârstă de aproximativ 100 de ani, marca „Macallan”, a fost vândută la licitația casei Sotheby's din Londra pentru suma de 2,7 milioane de dolari americani. Se menționează că aceasta este o sumă record pentru o sticlă de băutură alcoolică.

Prețul final de 2,187 milioane de lire sterline (2,714 milioane de dolari americani) include taxa de cumpărător adăugată la prețul de vânzare de 1,75 milioane de lire sterline. Prețul a depășit semnificativ evaluarea pre-licitație de  750.000 de lire sterline”, relatează agenția Associated Press.

Whisky-ul Macallan Adami din 1926 a fost vândut la o sumă record pentru o sticlă de băutură alcoolică. De asemenea, lotul a fost primul din seria sa care a fost restaurat înainte de licitație. Se spune că sticla vândută sâmbătă este prima care a fost supusă recondiționării de către distilerie înainte de licitație. Acest lucru a inclus înlocuirea dopului și aplicarea unui nou adeziv la colțurile etichetelor sticlei.

Doar 40 de sticle de „Macallan 1926” au fost îmbuteliate în 1986 după ce au fost păstrate în butoaie timp de 60 de ani. Douăsprezece dintre sticle, inclusiv cea vândută sâmbătă, aveau etichete create de pictorul italian Valerio Adami.

O altă sticlă din aceeași butoi a fost vândută de Sotheby's în 2019 pentru aproape 1,5 milioane de lire sterline, fiind un preț record pentru vin sau băuturi spirtoase până la licitația de sâmbătă.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche