Microsoft a lansat un pulover „urât” de Crăciun în stilul Windows XP

Windows Ugly Sweater: Bliss Edition
Termenul „Ugly Sweater” (Pulovere urâte) în cultura occidentală se referă la puloverele tradiționale de Crăciun, cu culori stridente și aplicații tematice adesea bizare. Potrivit descrierii companiei Microsoft, noul pulover „Windows Ugly Sweater: Bliss Edition” va întoarce proprietarul în trecut „în era "Minesweeper", Internet Explorer și blugi cu talie joasă”. Designerii au ilustrat pe pulover faimoasa imagine "Bliss", împreună cu cursorul mouse-ului plasat în față. Marginea albastră de jos imită bara de activități.

Multă lume consideră că fotografia „Bliss” este cea mai vizualizată fotografie din lume. Pe fundalul ecranului desktop Windows XP este reprezentată o colină verde sub un cer albastru cu nori. În perioada 2001-2008, această imagine a fost folosită ca fundal implicit pe milioane de computere cu Windows.

Conform unei tradiții consacrate, compania Microsoft lansează în fiecare an așa-numitele „pulovere urâte” de Crăciun, inspirate din sistemele de operare Windows și aplicațiile lor. Anul trecut, compania a lansat un pulover dedicat asistentului virtual „Clippy” din Microsoft Office, iar în trecut au fost create pulovere în stilul jocului "Minesweeper", Windows 95 și alte dezvoltări software ale companiei. Tema puloverului „urât” de Crăciun din 2023 a fost inspirată de fundalurile desktop-ului Windows XP.

Imaginea se bazează pe o fotografie reală realizată de fotograful profesionist Charles O'Rear în 1996. Microsoft a achiziționat drepturile asupra fotografiei în 2000, se presupune că „pentru o sumă cu șase cifre”. Cu toate acestea, conform lui O'Rear, fotografia originală nu a fost supusă niciunei prelucrări digitale. Fotografia surprinde peisajul din zona Sonoma din statul California, la sud-est de Valea Sonoma, în apropierea vechii ferme de lapte Clover Stornetta. Astăzi, locul arată complet diferit față de fotografia din anii '90, cu o vie în locul dealului verde.

Prețul puloverului Windows Ugly Sweater: Bliss Edition este de 69,99 dolari. În descrierea produsului se menționează că acesta este compus în proporție de 55% din bumbac și 45% din acril. Microsoft a subliniat că puloverul este disponibil într-o cantitate limitată. Toate veniturile obținute din vânzarea sa, vor fi donate în sprijinul organizației ecologice globale „The Nature Conservancy”. Puloverul poate fi achiziționat de pe site-ul Xbox. 

Link: gear.xbox.com

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche