Meniul pentru cină de pe Titanic a fost vândut la licitație pentru aproape 100 de mii de dolari

 

La o licitație în comitatul britanic „Wiltshire”, a fost vândut un meniu servit pasagerilor  de pe „Titanic” cu trei zile înainte de scufundare. Conform informațiilor furnizate de publicația The Guardian, acest artefact unic a fost achiziționat pentru 83 de mii de lire sterline, echivalentul a aproape 100 de mii de dolari.

Meniul pentru cină de pe Titanic

Meniul pentru cină a fost descoperit într-un album foto din anii 1960, care a aparținut istoricului „Lena Stevenson” și a fost adus de un pasager necunoscut care a părăsit Titanicul cu o șalupă de salvare. La bordul Titanicului, la 11 aprilie 1912, pasagerii de clasa întâi au fost tratați cu o cină luxoasă, care includea „consommé Renaissance”, „somon cu sos olandez”, „friptură de vită în stil victorian” și alte delicatese rafinate. Acest meniu a devenit oarecum un simbol al bogăției și splendorii experienței culinare pe care o savurau pasagerii înainte de impactul fatal.

La 14 aprilie 1912, Titanicul, considerat la acea vreme cel mai mare vas de  croazieră din lume, s-a ciocnit cu un iceberg și s-a scufundat în doar 2 ore și 40 de minute. Această tragedie a luat viața a aproximativ 1,5 mii de oameni. În septembrie 1985, fragmente ale Titanicului au fost descoperite la 350 de mile marine de țărmul insulei „Newfoundland”, la o adâncime de patru kilometri.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche