Echipa națională a Franței de fotbal a învins echipa Gibraltarului cu scorul de 14-0, stabilind astfel 3 recorduri simultan.

 Echipa națională a Franței de fotbal a învins echipa Gibraltarului cu scorul de 14-0 într-un meci de calificare pentru Euro 2024. Confruntarea din Grupa B a avut loc pe stadionul „Allianz Riviera” din Nisa, (Franța).


Au marcat goluri: Marcos Thuram, Zayt-Emery, Jonathan Kloss, Adrien Rabiot, Kingsley Coman, Usman Dembélé, două goluri pentru Olivier Giroud și cu un hat-trick, Kilian Mbappé a încheiat meciul. De asemenea, a avut loc și un autogol al fundașului gibraltarean Ethan Santos.

În timpul jocului, francezii au stabilit trei recorduri simultan. Astfel, echipa națională a Franței a stabilit recordul pentru calificările la Campionatele Europene în ceea ce privește numărul de goluri într-un singur meci (înainte de aceasta, deținătoarea era Germania, care a câștigat în 2006 împotriva San Marino cu scorul de 13-0) și a obținut cea mai categorică victorie în timpul calificărilor pentru Campionatele Europene (anterior, era 10-0 împotriva Azerbaidjanului). În plus, acesta a devenit cel mai mare succes din istoria meciurilor de calificare la Euro (recordul anterior aparținea, de asemenea, meciului Germania - San Marino).

La finalul meciului, echipa Franței ocupă primul loc în Grupa B, acumulând 21 de puncte din 21 posibile în șapte meciuri. Gibraltar se află pe ultimul loc, al cincilea, fără niciun punct.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche