Debutul mașinii electrice Xiaomi „SU7”. Design, specificații și termenele de începere a vânzărilor

 

Xiaomi SU7
După aproape trei ani de la anunțul intenției de a produce automobile, compania „Xiaomi” este în sfârșit pregătită să prezinte primul său model după ce a depus o cerere pentru obținerea licenței de vânzare a primului său automobil electric, denumit „Xiaomi SU7”

Compania chineză Xiaomi a parcurs un drum îndelungat până să ajungă să producă vehicule electrice sub propria marcă și, sub presiunea autorităților, a fost nevoită să găsească un partener de producție specializat în acest domeniu. Acest partener a devenit concernul auto BAIC, așa cum reiese din documentele oficiale apărute pe site-ul agenției chineze specializate. În același timp, au fost prezentate fotografii  și careva specificații ale acestuia.

S-a aflat că mașina va fi produsă în baza unui contract încheiat cu compania „Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd” (BAIC). Xiaomi SU7 este un sedan electric cu dimensiunile de 4997 x 1963 x 1455 mm și un ampatament de 3000 mm. Conform fotografiilor, în varianta de top, automobilul va fi echipat cu un spoiler activ și un LiDAR plasat deasupra parbrizului. De asemenea, pe caroserie se regăsesc multiple camere destinate conducerii autonome.

Xiaomi SU7 va fi lansat în două variante de motorizare: versiunea cu tracțiune spate cu un motor de 220 kW și cea cu tracțiune integrală cu o putere de 495 kW (220 kW + 275 kW). În cazul primei variante, blocul de baterii este furnizat de BYD, iar în cazul celei de-a doua de către CATL. 

Mașina electrică va fi disponibilă în trei configurații: „SU7”, „SU7 Pro” și „SU7 Max”
Varianta de bază a modelului Xiaomi SU7 va fi disponibilă cu tracțiune pe o singură axă și un singur motor electric cu o putere de 210 kW (285 CP). Acest model va fi echipat cu o baterie de tracțiune de tip LFP fabricată de BYD și va avea o greutate de 1980 kg.
Modelele cu tracțiune integrală, denumite SU7 Pro și SU7 Max, vor avea două motoare electrice și o greutate de 2205 kg, cu o viteză maximă de 265 km/h. În varianta cu tracțiune integrală, automobilul electric va fi echipat cu o baterie de tracțiune litiu-nichel-cobalt, care este mai rezistentă la temperaturile scăzute și se încarcă mai rapid la stațiile de încărcare rapidă, însă prezintă un risc crescut de incendiu. Puterea motoarelor electrice în varianta cu tracțiune integrală va fi de 220 kW și 275 kW, pentru o putere totală de 495 kW sau 673 CP. În unele configurații, mașina va fi dotată cu un LiDAR pe acoperiș, permițând implementarea funcțiilor avansate de pilot automat. Variantele cu tracțiune integrală vor avea inițial un spoiler activ în partea din spate, care se va deschide la o anumită viteză.


Capacitatea bateriilor de tracțiune nu este specificată. Există și informații despre funcția de deblocare automată a automobilului prin recunoașterea facială.

Producția în serie a modelului Xiaomi SU7 este programată să înceapă în decembrie 2023, iar livrările sunt planificate pentru februarie 2024. Prețul noului vehicul nu a fost încă anunțat.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche