Dacia, a prezentat noul model „Duster 3” 2024. Vezi cum arată (Foto, Video)

„Duster 3” / Sursa: media.dacia.com

Dacia, a prezentat a treia generație a modelului Duster, o mașină populară care a înregistrat peste 2,2 milioane de unități vândute în 13 ani. Autovehiculul va fi expus la Salonul Auto de la Geneva și va ajunge la primii clienți în primăvară. 

Dacia afirmă că noul Duster are „un design mai robust și plin de personalitate” și că „versiunea 4x4 a noului Duster duce capacitățile off-road la un alt nivel”. Compania promite materiale de calitate mai înaltă și adaugă că „totul este nou, cu excepția a ceea ce este esențial: Duster rămâne SUV-ul de familie cu cel mai bun raport preț/performanță de pe piață”. Duster este al doilea model cel mai bine vândut al mărcii în Europa, după Sandero. 

Prima generație Duster a fost lansată în 2010, cu prețuri începând de la 10.500 de euro. În prezent, Duster costă între 17.900 și 25.000 de euro, în funcție de dotări. Prețurile pentru Duster 3 nu au fost anunțate încă.


„Duster 3” măsoară 4,34 metri în lungime și va avea mai mult spațiu pentru pasageri.  Are o gardă la sol adaptată off-road de 217 mm pentru versiunea 4x4, cea mai mare de pe piață, potrivit producătorului. Motorul „HYBRID 140” va fi disponibil și în Duster 3, bazat pe tehnologii dovedite și recunoscute în cadrul Grupului Renault. Acesta este compus dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și 94 CP, două motoare electrice (un motor de 49 CP și un starter/generator de înaltă tensiune) cu o cutie de viteze automată electrificată. Această tehnologie, datorită absenței ambreiajului, promite un control îmbunătățit.

Pentru prima dată în gama Dacia, motorul TCe 130 va fi disponibil pe Duster, combinând un motor pe benzină nou de 1,2 litri și 3 cilindri. Motorul TCe 130 este disponibil cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte pentru ambele versiuni, 4x2 și 4x4.

Duster a cunoscut un succes remarcabil: de la lansarea sa în urmă cu 13 ani, a câștigat peste 40 de distincții, a depășit 2,2 milioane de unități vândute și își menține popularitatea, fiind cel mai vândut SUV din Europa pe segmentul de retail în 2022. La fabrica Dacia din Pitești, România, se produc aproximativ 1.000 de SUV-uri Duster pe zi - cam unul la fiecare minut!”, se arată pe site-ul oficial al companiei.

În Europa, Dacia Duster s-a clasat pe locul nouă în rândul celor mai bine vândute modele auto noi anul trecut, cu 150.000 de unități, o creștere de 2% față de 2021, conform datelor JATO. 

Cel mai bun an de vânzări din istoria „Duster” în Europa a fost 2018, primul an complet după lansarea celei de-a doua generații, cu peste 200.000 de unități vândute.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche