Autoritățile din Coreea de Sud doresc să adopte o lege care să interzică consumul de carne de câine până în 2027.

 

Activiștii sud-coreeni pentru drepturile animalelor organizează un miting împotriva practicii de a mânca carne de câine lângă casa prezidențială din Seul, pe 16 iulie 2020. (Foto: Ahn Young | Jurnalist Associated Press)
Consumul de carne de câine nu este nici interzis, nici legalizat în mod specific în Coreea de Sud, iar guvernele anterioare nu au reușit să înregistreze progrese semnificative în privința promisiunilor de a pune capăt acestei practici.

Intenționăm să promulgăm o Lege Specială pentru a interzice carnea de câine în acest an, pentru a aborda această problemă cât mai curând posibil”, a declarat deputatul partidului aflat la putere, Yu Eui-dong, după o întâlnire la parlament la care au participat oficiali din Ministerul Agriculturii și grupuri pentru drepturile animalelor, care au salutat anunțul și au îndemnat parlamentul sud-coreean să adopte proiectul de lege.

Legea specială va permite o perioadă de trei ani pentru eliminarea treptată a industriei. Se menționa că proiectul de lege urmează să fie adoptat în timpul ultimei sesiuni parlamentare, care se va încheia pe 9 decembrie. Dacă proiectul de lege trece de legislativ, interdicția asupra consumului de carne de câine va intra în vigoare complet în 2027.

Vom oferi sprijin total fermierilor, măcelarilor și altor afaceri care se confruntă cu închiderea sau tranziția din cauza acestei legi”, a spus Yu, adăugând că compensația va fi limitată la afacerile înregistrate legal.

Yoon Suk Yeol, președintele, și prima doamnă Kim Keon Hee sunt cunoscuți ca iubitori de animale, având șase câini și cinci pisici. Kim a participat la un eveniment pentru drepturile animalelor în august și a spus că „consumul de carne de câine ar trebui să înceteze... într-o eră în care oamenii și animalele de companie conviețuiesc ca prieteni”.

Coreea de Sud rămâne una dintre puținele țări din lume în care cultura consumului de carne de câine încă persistă. Cu toate acestea, în ultimii ani, cantitățile de carne de câine consumate în țară au scăzut semnificativ, datorită schimbărilor în stilul de viață și în cultura societății coreene. Susținerea publică și politică pentru interzicerea consumului de carne de câine a crescut în țară, deoarece această practică veche de secole a căzut în dizgrația majorității tinerilor coreeni și de asemenea, a atras critici internaționale din partea activiștilor.

Cu toate acestea, încercările de a impune astfel de interdicții au eșuat până acum din cauza opoziției puternice din partea crescătorilor de câini și proprietarilor de restaurante.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche