Tukas EV HR Bank: bicicletă fitness sub forma unui Power Bank

Pedalând pentru un viitor sustenabil. 
Această bicicletă fitness stochează energia pe care o generați și funcționează ca o baterie externă.
Ciclismul în interior cunoaște o reînviere periodică în acest moment al anului. Creșterea numărului de persoane care preferă să pedaleze în interior se datorează adesea orelor limitate de lumină solară sau condițiilor meteorologice nefavorabile. Bicicletele de interior oferă, prin definiție, comoditatea de a pedala de acasă, un stimulent pentru cei care doresc să facă exerciții fizice în ciuda limitărilor tipice ale acestor luni ale anului.


Tukas EV HR Bank M2000 aduce o noutate care ar putea revoluționa industria bicicletelor de exerciții. Modelul cântărește 46 kg, stochează energia generată prin mișcarea pedalelor și oferă utilizatorului posibilitatea de a o folosi în orice scop dorește, deoarece aproape orice dispozitiv poate fi conectat la această mini „stație de energie”.

Capacitatea bateriei este de 2 kW, iar brandul explică faptul că bicicleta poate genera între 50 și 300 W/h de electricitate în timpul pedalării, adică ar fi nevoie doar de 15 minute pentru a genera curent suficient, ca să încarci complet un telefon mobil, sau 1 oră pentru a încărca complet o baterie de laptop.

Posibilitățile de utilizare cresc, desigur, în funcție de energia pe care suntem capabili să o generăm. Capacitatea de 2 kW este suficientă pentru a alimenta majoritatea dispozitivelor, inclusiv smartphone-uri, laptop-uri, electrocasnice mici și chiar frigiderul sau mașina de spălat rufe. 

Pe lângă încărcarea HR Bank M2000 prin pedalare, bicicleta este capabilă să stocheze energia provenită din alte surse externe, cum ar fi un panou solar, un generator eolian sau direct de la rețea.

În ceea ce privește dispozitivele conectabile, bicicleta are mai multe ieșiri - USB-C 1x, USB-A 1x, AC 2x - oferind și posibilitatea de a încărca telefonul fără fir.

HR Bank M2000 este dedicată în totalitate durabilității. CEO-ul TukasEV, Jonas Navickas, a declarat că acest model nu este destinat doar să promoveze sănătatea, „ci și să reprezinte un pas către un viitor mai durabil”. Bicicleta folosește materiale reciclate, iar compania susține că toate componentele pot fi ușor reciclate.

Personalizarea este un alt atribut al acesteia. Compania lituaniană oferă trei versiuni - Popular, Light și Luxury - cu prețuri cuprinse între 2.964 și 3.236 de euro. Cu toate acestea, este planificată și o a patra opțiune, care oferă utilizatorului libertatea de a alege combinația de culori, materiale și finisaje pe care o preferă.

Înălțimea și lungimea sunt doi parametri foarte reglabili. Există și posibilitatea de a scoate șaua pentru a pedala de pe un scaun sau canapea, precum și de a atașa un accesoriu sub formă de birou pentru a putea lucra fără a opri pedalarea.

Ecranul arată puterea curentă în wați, consumul de energie și consumul curent, calculând totodată timpul - în funcție de condițiile actuale - necesar pentru a încărca și descărca complet bateria. Pe de altă parte, există și un afișaj care arată intrarea și ieșirea de energie în timp.

Compania a conceput HR Bank M2000 ca o soluție pentru cei care nu au acces la rețeaua electrică, fie că locuiesc în zone îndepărtate sau suferă consecințele dezastrelor naturale sau a războaielor. Este, de asemenea, o idee de a amortiza achiziția bicicletei prin economisirea unei părți din costurile de energie ale gospodăriei.

În cele din urmă, Tukas EV a lansat și un model cu o capacitate de 750 Wh. Această versiune cântărește 36 kg și are o baterie care - conform brandului - își menține capacitatea peste 80% după 1.000 de cicluri complete de încărcare și descărcare. În acest caz, atât ieșirile, cât și posibilitățile de încărcare sunt diferite față de modelul de 2 kW.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche