Toyota concept: Crossover fără pedale și bicicletă cu trei roți

Toyota a prezentat la Salonul Auto „Tokyo Mobility Show 2023” crossover-ul electric conceptual „Land Cruiser SE”. Acest vehicul îmbină un cuplu înalt și capacitate sporită de traversare a terenurilor accidentate. De asemenea, a fost prezentat un model destinat persoanelor cu mobilitate redusă și o camionetă electrică compactă.

Prototipul Land Cruiser Se are o lungime de 5150 mm, o lățime de 1990 mm și o înălțime de 1705 mm. Ampatamentul măsoară 3050 mm. Mașina a primit faruri cu LED-uri subțiri, mânere de uși retractabile, oglinzi laterale cu mini-camere, geamuri fumurii, spoiler și aripi mari. Toyota afirmă că „Land Cruiser SE” poate aborda terenurile accidentate datorită caroseriei monococă.

Design-ul interior al mașinii rămâne un secret până în prezent. Se știe doar că vehiculul va avea șapte locuri. Crossover-ul va fi propulsat de un sistem de propulsie electric, însă producătorul nu a oferit detalii concrete.

De asemenea, la expoziție, Toyota a prezentat „Land Cruiser 250” destinat persoanelor cu mobilitate redusă. Mașina va fi echipată cu un volan neobișnuit, iar controlul accelerației și frânelor va fi efectuat de pe acesta, deoarece, mașina nu dispune de pedale obișnuite.


Toyota mai are în portofoliu bicicleta electrică pliabilă cu trei roți „Land Hopper”, cu roțile din față înclinate pentru a ușura virajele, precum și un scaun cu rotile electric „Juu”, care poate urca și coborî pe scări.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche