O nouă funcție de siguranță de la Tesla care va monitoriza șoferul pentru somnolență.

Tesla a introdus o nouă funcție de siguranță pentru vehiculele sale: „Alertă de somnolență a șoferului”. Compania a explicat exact modul în care mașina electrică determină starea șoferului și ce acțiuni întreprinde pentru siguranță.

Mașina folosește o cameră încorporată pentru a diagnostica somnolența. Un algoritm special analizează fața șoferului,  pentru a detecta semne de somnolență, cum ar fi căscatul și clipitul frecvent, precum și comportamentul general și expresia facială a persoanei. Dacă mașina „determină” că șoferul poate adormi, sistemul multimedia va porni un sunet de alarmă și va trimite o notificare corespunzătoare pe ecran.

Sistemul este activ numai la viteza de peste 60 km/h în timpul controlului manual fără utilizarea pilotului automat. Dacă în timpul „alarmei” șoferul reduce viteza sub marcajul specificat, avertismentul se va opri. Funcția în sine poate fi dezactivată în meniul „Control/Securitate”, dar numai pe durata călătoriei curente - apoi se va porni automat.

Funcția de alertă de somnolență a șoferului Tesla a fost dezvăluită în manualul de utilizare european, dar nu este încă disponibilă. Cel mai probabil va fi lansată într-o actualizare viitoare, dar inițial va fi disponibilă doar în anumite regiuni. Tesla lansează de obicei noi caracteristici în regiuni selectate pentru a colecta date suplimentare înainte de a le lansa pe scară largă.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche