Nissan Hyper Force: Mașina Electrică care Redefinește viitorul Auto

 În cadrul expoziției „Japan Mobility Show 2023” Nissan a dezvăluit ultimul său concept electric „Nissan Hyper Force”, al cincilea din seria de concepte EV a companiei. Mașina promite să continue tradițiile sportivei GT-R. Versiunea de serie a modelului Nissan GT-R R35 a fost prezentată la Salonul Auto de la Tokyo în anul 2007. Compania nu confirmă direct că conceptul electric va deveni viitorul R36, dar silueta mașinii electrice și cele patru stopuri rotunde din spate indică prezența unui „ADN” comun între cele două vehicule. 


Nissan Hyper Force se remarcă prin caroseria spectaculos conturată, cu deschideri de ventilație și un spoiler gigantic în partea din spate - impresia este completată de jantele din fibră de carbon.

Designul interior are un caracter futurist: ai impresia că te afli în carcasă unui PC de gaming cu o mulțime de LED-uri. Producătorul a renunțat la volanul tradițional în favoarea unui volan de curse, dar probabil că acest lucru este o manifestare a conceptului și în versiunea de serie totul va fi puțin mai simplu. Scaunele șoferului și pasagerului se remarcă printr-un design unghiular, completat de un suport lateral eficient și un material care amintește de fibră de carbon. Un alt indiciu transparent asupra originii Nissan Hyper Force sunt cele două moduri de conducere: R (de curse) și GT (Gran Turismo).


Mașina electrică este alimentată de baterii solide și dezvoltă o putere de până la 1000 kW sau 1341 CP. Se menționează despre tehnologia inovatoare de control electric pe patru roți „E-4ORCE” adică tracțiune integrală cu motoarele din față și spate. Ceea ce ajustează constant puterea și performanța de frânare pentru o accelerare și manevrare uniformă și echilibrată. 

Celelalte caracteristici ale modelului Nissan Hyper Force încă nu au fost dezvăluite, dar în una dintre imaginile oficiale, afișajul proiecționat arată o viteză de 320 km/h.


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche