Motorul de căutare Google a adăugat funcția de „fact-checking” pentru imagini.

Sursa: Google News Initiative

 În motorul de căutare Google a fost adăugată funcția de „fact-checking” pentru imagini.
Specialiștii Google au dezvoltat o nouă unealtă numită „Despre Această Imagine”, care permite utilizatorilor să afle detalii despre originea imaginilor direct în fereastra rezultatelor căutării. Acesta este poziționat ca un instrument de combatere a informațiilor false care apar adesea pe internet.

Noua funcție, oferă diverse informații despre imaginea găsită: sursa inițială, metadatele (dacă există) și indică dacă a fost creată cu ajutorul Inteligenței Artificiale generative. Pentru a vizualiza aceste informații, este suficient să selectați opțiunea Despre Această Imagine din meniul cu cele trei puncte. Funcția este disponibilă momentan doar în regiunile cu limbă engleză, dar în viitor ar putea deveni disponibilă pentru toată lumea.

De asemenea, Google a îmbunătățit instrumentul Fact Check Explorer, care afișează istoricul utilizării imaginii căutate de către diferite surse. Compania continuă să experimenteze cu Inteligența Artificială generativă, care creează descrieri pentru imaginile publicate pe rețeaua globală.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche