Începând cu 12 Noiembrie, Microsoft va bloca accesoriile neautorizate pentru Xbox

Mesaj de eroare afișat pe consola Xbox la conectarea accesoriului neautorizat (Sursa: windowscentral.com)

Dacă ești un utilizator Xbox care folosește un controler neautorizat de Microsoft, ar trebui să te pregătești să îți iei unul nou până la jumătatea lunii viitoare. 

Proprietarii de console de jocuri Microsoft Xbox Series X și Series S vor pierde în curând posibilitatea de a folosi accesorii neautorizate de la producători terți, inclusiv controlere și diverse adaptoare. Este vorba despre blocarea funcționării accesoriilor care nu au fost licențiate de Microsoft. În prezent, utilizatorii de console Xbox au început deja să primească o notificare corespunzătoare.

Accesoriul conectat nu este autorizat. Folosirea accesoriilor neautorizate reduce posibilitățile dvs. de joc. Din acest motiv, folosirea accesoriilor neautorizate va fi blocată începând cu 12.11.2023. Pentru a obține ajutor în returnarea accesoriului, trebuie să vă adresați magazinului unde a fost cumpărat sau să contactați producătorul dispozitivului. Pentru a vedea lista accesoriilor autorizate, accesați pagina www.xbox.com/accessories. (0x82d60002) ”, se arată în mesajul pe care l-au primit utilizatorii Xbox.

Problema blocării accesoriilor de la dezvoltatori terți nu ar trebui să afecteze dispozitivele companiilor care au obținut licența oficială Xbox. De exemplu, această categorie include controlere și alte dispozitive de la Turtle Beach și Razer. Cu toate acestea, decizia Microsoft va afecta sute de mii de utilizatori din întreaga lume care folosesc accesorii neautorizate de la terți.

Probabil, scopul schimbării politicii Xbox este intenția Microsoft de a bloca dispozitivele producătorilor care nu au plătit pentru licență, dar continuă să producă accesorii, prezentându-le ca fiind compatibile cu consolele Xbox. Pe acest fundal, compania Brook Gaming, care se ocupă de producția de accesorii pentru jocuri, a publicat deja o declarație în care a avertizat utilizatorii despre blocarea iminentă a dispozitivelor pe Xbox și a anunțat căutarea unor posibile soluții pentru această problemă.

Blocarea se aplică atât controlerelor wireless, cât și celor cu fir. De asemenea, se aplică atât consolelor Xbox Series, cât și celor Xbox One. Dacă vrei să eviți surprize neplăcute, ar fi bine să verifici dacă controlerul tău este aprobat de Microsoft sau să îți achiziționezi unul oficial.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche