HyperOS - noul sistem de operare de la Xiaomi

Xiaomi 14 va ajunge pe piețele globale și chineze nu cu MIUI, ci cu HyperOS, noul sistem de operare Xiaomi, despre care a anunțat vicepreședintele global Xiaomi, Alvin Tse. El a împărtășit și alte planuri pentru acest sistem de operare și a vorbit despre soarta viitoare a legendarului firmware MIUI.

Managerul de top a anunțat despre noul sistem de operare pe contul său de socializare X. L-a descris ca fiind „complet nou”, dar nu a împărtășit detalii tehnice. Știm doar că va „înlocui treptat” MIUI și va funcționa atât pe smartphone-uri, cât și pe dispozitivele AIoT (Internet of Things bazat pe AI).

Sunt foarte bucuros să împărtășesc cu @miuirom un anunț important - un Xiaomi HyperOS complet nou! Va fi preinstalat pe cele mai recente flagship-uri Xiaomi 14 și va înlocui treptat MIUI. Abia aștept noua eră a Hyper Performance, flexibilitate și comunicare prin smartphone-uri și dispozitive AIoT!”, a scris Alvin Tse.

Anterior, bloggerul tehnologic Digital Chat Station a vorbit despre același lucru, dar apoi oamenii din interior au sugerat că MiOS va lua locul MIUI. Potrivit informațiilor oficiale, lucrările teoretice asupra noului sistem de operare au început în 2014, lucrările practice în 2017, iar astăzi dezvoltarea a fost anunțată public pentru prima dată. De asemenea, se știe că HyperOS se bazează pe Android. Cu toate acestea, nu există încă informații dacă smartphone-urile deja lansate care rulează MIUI vor primi noul sistem de operare.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche