Google a prezentat Pixel 8 și Pixel 8 Pro cu funcții AI, procesor cu 9 nuclee și camere actualizate

 Google a prezentat noua generație de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Noile produse oferă un design deja familiar, cunoscut după modelele anterioare, noi componente electronice și o perioadă lungă de suport - Google a promis că va lansa actualizări Android pentru smartphone-urile sale timp de 7 ani! Există, de asemenea, multe funcții AI care funcționează direct pe smartphone.

Pixel 8 și Pixel 8 Pro sunt construite pe platforma Tensor G3 cu un singur cip, care are un procesor central atipic - include nouă nuclee în loc de cele opt tradiționale și funcționează la o frecvență de până la 2,91 GHz. Cipul include un nucleu Cortex-X3 puternic, patru nuclee Cortex-A715 de înaltă performanță și patru nuclee Cortex-A510 eficiente din punct de vedere energetic. Mali-G715 este responsabil pentru procesarea grafică. Smartphone-ul Pixel 8 are 8 GB RAM și 128 sau 256 GB memorie flash, în timp ce Pixel 8 Pro are 12 GB RAM și 128, 256 sau 512 GB memorie internă. Evident, slot pentru card de memorie nu au.

Stânga - Pixel 8 / Dreapta - Pixel 8 pro

Google a echipat Pixel 8 Pro cu un display bazat pe un panou OLED LTPO de 6,7 inchi cu rezoluție QHD+, frecvență de 120 Hz și luminozitate de până la 2400 cd/m2. La rândul său, Pixel 8 a primit un ecran de 6,2 inci pe un panou OLED LTPO cu rezoluție Full HD+, o frecvență de 120 Hz și o luminozitate de până la 2000 cd/m2. Pixel 8 a devenit mai compact decât predecesorul său - Pixel 7 care avea un ecran de 6,3 inchi.

Pixel 8 Pro va avea o cameră triplă din spate. Modulul principal este construit pe un senzor de 50 de megapixeli cu stabilizare îmbunătățită a imaginii și este echipat cu cu sticlă optică de înaltă calitate ce are o deschidere diafragmei f/1.7. Modulul cu unghi larg este construit pe un senzor de imagine de 48 de megapixeli, la fel un senzor de 48 de megapixeli a primit și camera teleobiectiv cu zoom optic de 5x. Toate cele trei camere acceptă autofocus cu detecție de fază. Pixel 8 Pro acceptă și zoom digital Super-Res de 30x. Camera frontală este construită pe un senzor de 10,5 megapixeli și are suport pentru autofocus. Alături de camerele lui Pixel 8 Pro se află noul senzor de temperatură a pielii Melexis MLX90632, iar singurul său scop este acela de a detecta temperatura și nu oferă nicio caracteristică de fotografiere sofisticată.

Pixel 8 de asemenea primește o nouă cameră cu unghi larg, deși nu este la fel ca cea de pe Pixel 8 Pro. Aceasta este o cameră de 12 megapixeli cu autofocus și suport pentru fotografie macro. Alături se află o cameră principală de 50 de megapixeli cu zoom digital Super-Res de 8x. Pixel 8 nu are un modul de teleobiectiv. Noul produs a primit la fel ca și versiunea Pro, o nouă cameră selfie cu o rezoluție de 10,5 megapixeli.

 

Smartphone-urile din familia Pixel 8 au primit o mulțime de funcții încorporate pentru a lucra cu fotografii bazate pe Inteligență Artificială (AI). Există o creștere a clarității fotografiilor neclare folosind Photo Unblur, un instrument pentru editarea simplă a fotografiilor Magic Editor, funcția Best Take vă va permite să înlocuiți fețele dintr-o fotografie folosind fețele acelorași persoane din alte fotografii, Macro Focus va permite pentru a face fotografii macro mai bune, iar Zoom Enhance va îmbunătăți fotografiile realizate cu ajutorul zoom-ului. Pixel 8 Pro va dispune și de comenzi Pro, care vă vor oferi și mai multe opțiuni pentru controlul manual al camerei - ceva ce Pixel 8 nu va avea.

Pixel 8 Pro este echipat cu o baterie de 5050 mAh cu suport pentru încărcare cu fir de 30 W și încărcare fără fir de 23 W. Pixel 8 are o baterie de 4.575 mAh cu încărcare cu fir de 27 W și încărcare fără fir de 18 W. Pixel 8 și 8 Pro au suport Wi-Fi 7.

Ambele smartphone-uri noi Google Pixel 8 vin cu VPN gratuit de la Google One și promisiunea actualizărilor de sistem de operare și de securitate timp de 7 ani. (Spre exemplu: cel mai recent iOS 17 a fost disponibil numai pentru dispozitivele cu vârsta sub 5 ani.) Asistentul vocal Google Assistant a primit și unele actualizări în domeniul inteligenței artificiale, deși este încă departe de un bot Google Bard AI cu drepturi depline. Google spune că asistentul va putea înțelege mai bine vorbirea și va fi mai eficient în recunoașterea pauzelor și interjecțiilor precum „hmm”. De asemenea, va putea să traducă pagini web și să le citească cu voce tare. Chiar și tastatura va câștiga un pic de inteligență artificială, cu capacitatea de a corecta greșelile de scriere și greșelile gramaticale cu o singură atingere.

Google Pixel 8 în versiunea cu 128 GB memorie flash va costa 699 de dolari în SUA sau 799 de euro în Europa, în timp ce Google Pixel 8 Pro cu aceeași cantitate de memorie are un preț de 999 de dolari și 1099 de euro. Cumpărătorii Pixel 8 vor primi cadou căști Pixel Buds Pro, iar cumpărătorii Pixel 8 Pro vor primi un Pixel Watch 2. Precomenzile pentru noile produse au început să fie acceptate deja, iar vânzările vor începe de săptămâna viitoare.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche