Counter-Strike 2: Posesorii de plăci video AMD Radeon primesc interdicție VAC de la Steam. Află de ce.

 


Valve a emis un avertisment clar cu privire la un potențial pericol legat de o nouă funcționalitate AMD în Counter-Strike 2, care a condus deja la interdicții VAC (Valve Anti-Cheat) pentru unii jucători.

Cu doar o zi înainte de incident, AMD a lansat versiunea 23.10.1 WHQL a driverului Radeon Software Adrenalin, care includea o funcționalitate numită „Anti-Lag+” destinată jocului Counter-Strike 2. Cu toate acestea, descoperirea ulterioară a comunității a dezvăluit că această caracteristică putea pune în pericol experiența jucătorilor.

Imediat după lansarea acestui driver, posesorii de plăci video AMD Radeon au început să raporteze că li s-a aplicat o interdicție VAC de la Steam atunci când încercau să joace Counter-Strike 2.

În urma investigațiilor, comunitatea a ajuns la concluzia că aceste interdicții erau cauzate de funcția Anti-Lag+, o funcție similară cu tehnologia „NVIDIA Reflex”, care se concentrează pe reducerea latenței. Această constatare a fost confirmată oficial pe 13 octombrie, când canalul oficial de social media al Counter-Strike 2 a sfătuit jucătorii să evite activarea funcției Anti-Lag+ în joc (această funcție fiind disponibilă pentru plăcile video din seria Radeon RX 7000 sau mai noi).

Valve a oferit o explicație oficială pentru blocarea conturilor, afirmând că funcția „Anti-Lag+” modifică fișierul „engine.dll”, iar orice intervenție asupra codului jocului declanșează sistemul anti-cheat, ceea ce, în consecință, duce la interdicții VAC.

Cu toate acestea, Valve nu intenționează să adapteze sistemul lor anti-cheat pentru a se potrivi caracteristicilor funcției Anti-Lag+. În schimb, ei așteaptă o actualizare din partea AMD, care va permite identificarea și eliminarea restricțiilor pentru jucătorii afectați.

Situația cu interdicții pentru jocul Counter-Strike 2 la utilizarea „Anti-Lag+” nu este unicul motiv de frustrare în rândul fanilor. După lansare, jocul nu mai poate fi rulat pe PC-urile care au procesoare mai vechi. Mulți fani se plâng că deși CS GO rula perfect pe aceste computere, acum ei nu au acces nici la CS GO și nici nu pot rula jocul updatat Counter-Strike 2. 

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche