China a lansat primul tren suspendat cu podele din sticlă (video)

 

Săptămâna trecută, pe 26 septembrie, China a dat în exploatare prima linie de tren monorail (monoșină) suspendat. Trenul suspendat funcționează într-un mod complet automat, fără șofer, iar pasagerii se pot bucura de priveliști uimitoare în timpul călătoriei.

Linia, denumită „Linia Turistică Wuhan Air Railway”, este situată în zona high-tech a orașului Wuhan și este concepută pentru a conecta Parcul Forestier Național Nine Peaks și Parcul Sitului Arheologic Tomb. Lungimea traseului este de 10,5 kilometri și are șase stații.

Trenurile circulă cu o viteză maximă de 60 km/h și pot transporta până la 220 de pasageri. Este complet automatizat și e dotat cu ferestre mari și podele transparente, prin care pasagerii au o vedere panoramică asupra zonei înconjurătoare.

Vagoanele sunt fabricate din aliaj ușor de aluminiu pentru a reduce greutatea și dispun de un sistem de stocare a energiei la volant, care transformă energia electrică în energie cinetică pentru reutilizare în timpul frânării, a spus designerul senior.

Costul total al proiectului a fost de 2,5 miliarde de yuani sau aproximativ 341 de milioane de dolari SUA.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche