Archer a început Testele de Zbor pentru Aerotaxiul Midnight în vederea obținerii certificării.

 

 Anul viitor, Archer intenționează să demareze testele de certificare pentru aerotaxiuri în pregătirea pentru lansarea comercială a serviciilor în 2025. Exemplarul Midnight destinat certificării va fi fabricat la sfârșitul acestui an și vor fi remediate toate deficiențele identificate în timpul testelor preliminare de zbor ale modelului pre-serie Midnight, care au început recent.


Aerotaxiul Midnight
, cu patru locuri pentru pasageri și locul pilotului, a fost prezentat aproximativ acum un an. Înainte de asta, compania Archer a testat un prototip cu două locuri. Prototipul a efectuat aproximativ un an de zboruri cu decolări și aterizări verticale înainte de a trece la zborurile orizontale. Pentru aeronavele electrice, acesta este modul cel mai delicat, în care se face trecerea de la poziția verticală la cea orizontală a șase console frontale cu motoare.

Potrivit dezvoltatorului, modul de rotație a motoarelor a fost testat în detaliu, iar aerotaxiul în noua versiune Midnight va trece mult mai devreme la zborul orizontal (de croazieră), în care încep să funcționeze aripile aparatului, având o aerodinamică complet diferită.


Aerotaxiul Midnight va putea atinge o viteză de până la 241 km/h și parcurge până la 161 km cu o baterie complet încărcată. Compania se așteaptă să opereze aceste mașini pe distanțe scurte, între 30 și 80 km. Se consideră că aerotaxiul electric este ideal pentru zboruri de 20 de minute, cu o pauză de 12 minute pentru încărcarea bateriilor. Acest lucru va permite pasagerilor grăbiți să ajungă la destinație în 10-20 de minute, în loc să petreacă între o oră și o oră și jumătate într-o mașină.

Aerotaxiul Midnight face mult mai puțin zgomot decât elicopterele și poate să le înlocuiască pentru zboruri deasupra orașului pe distanțe relativ scurte. Călătoria cu aerotaxiul este, de asemenea, mai ieftină decât zborul cu elicopterul și, fără îndoială, mult mai ecologică din punct de vedere al emisiilor. Ei bine, următorii doi ani vor fi foarte interesanți în domeniul aerotaxiurilor, la care vizează mai multe companii, inclusiv Archer.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche