A fost lansat Android 14 cu temă monocromă, generator de imagini, și Inteligență Artificială

 

În cadrul prezentării noilor sale smartphone-uri și ceasuri, Google a anunțat despre lansarea sistemului de operare Android 14, care a fost testat din februarie a acestui an. Desigur, proprietarii de telefoane Pixel vor fi primii care îl vor primi.

Caracteristica principală a sistemului de operare actualizat a fost personalizarea ecranului. Dezvoltatorii au acordat o atenție deosebită ecranului de blocare, pe care acum îl puteți personaliza cu diferite imagini de fundal, ceasuri și informații afișate. Pentru o configurare mai rapidă, există șabloane gata făcute. De asemenea, utilizatorii pot schimba comenzile rapide ale aplicațiilor.

Android 14 introduce o nouă temă monocromă care utilizează fundaluri în tonuri de gri pentru aplicații, în loc de imaginea de fundal implicită. Suportul Ultra HDR este, de asemenea, la bord. În același timp, sistemul are acum un generator de imagini de fundal bazat pe inteligența artificială - puteți introduce pur și simplu o descriere text, iar algoritmii vor crea imaginea dorită. La început, această funcție va fi disponibilă numai pe smartphone-urile Pixel 8 și 8 Pro.


Actualizarea include și câteva funcții de securitate noi. De exemplu, asistență mai profundă a cheii de acces, protecție a confidențialității și un cod PIN pentru ecranul de blocare din șase cifre. În plus, sistemul vine cu o platformă Health Connect încorporată care stochează datele de sănătate direct pe dispozitiv, similar cu Apple Health.

Android 14 include noi funcții ale aplicației Google Camera, controale separate pentru tonul de apel și volumul notificărilor, alerte flash și multe altele.

Actualizarea a început deja să fie distribuită pentru posesorii de telefoane „Pixel”.

Modelele acceptate de la alți producători de smartphone-uri vor începe să primească Android 14 până la sfârșitul anului 2023.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche