Utilizatorii platformei X ar pute fi taxați lunar

 

Elon Musk, a anunțat că ia în considerare perceperea unei taxe lunare pentru toți utilizatorii platformei de socializare „X”, care a fost cunoscută anterior ca „Twitter”. Motivul pentru care Musk vrea să introducă această taxă este de a combate „armatele de boți și conturile false” de pe platformă, care ar putea influența opinia publică și răspândi mesaje de ură și antisemitism. 

Musk nu a precizat cât ar fi valoarea taxei, dar a spus că ar fi „o mică sumă lunară” și că ar folosi un sistem de tarifare cu niveluri scăzute. El a discutat despre această idee în timpul unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care l-a îndemnat să găsească un echilibru între libertatea de exprimare și controlul conținutului pe platformă. 

Aceasta nu este prima dată când Musk se gândește la o taxă pentru utilizatorii X. În luna mai, el a declarat că ia în calcul aplicarea unei taxe pentru conturile care reprezintă firme sau instituții publice, pentru a reduce spamul și reclamele nedorite. 

Reacția utilizatorilor la anunțul lui Musk a fost împărțită, unii fiind de acord cu măsura, iar alții fiind nemulțumiți sau sceptici. Unii au spus că ar prefera să plătească o taxă decât să fie expuși la conținut fals sau ofensator, în timp ce alții au spus că nu vor plăti pentru o platformă care le restricționează drepturile sau le oferă un serviciu de proastă calitate.

Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, dar de atunci a recunoscut că valoarea acesteia a scăzut după ce a concidiat mai mulți angajați și a permis teoreticienilor conspirației de dreapta să revină pe site, făcând astfel ca mai multe agenții de publicitate să părăsească platforma.

Utilizatorii X s-au unit consternați de cel mai recent plan al său, sugerând că ar putea pune capăt site-ului, iar analiștii au pus sub semnul întrebării logica acestei mișcări care ar face platforma și mai puțin atractivă pentru agențiile de publicitate.

Musk a spus în iulie că platforma a pierdut aproximativ jumătate din veniturile din publicitate, deși a susținut, de asemenea, că aproape toate agențiile de publicitate s-au întors.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche