Tesla a arătat ce a învățat robotul Optimus anul acesta

 


Tesla continuă să îmbunătățească capacitățile robotului umanoid „Optimus”, care a fost prezentat publicului toamna trecută. Într-un nou videoclip oficial, compania a demonstrat ce a învățat robotul său pe parcursul unui an de zile. În comparație cu primele prezentări, el a avansat cu adevărat în dezvoltarea sa.


Dezvoltatorii au arătat cum Optimus sortează obiectele după culori în tăvi diferite. Pentru a face acest lucru, el folosește capacitățile de învățare a rețelelor neuronale. Analiza poziției articulațiilor în combinație cu viziunea computerizată permite robotului să determine cu precizie coordonatele membrelor sale în spațiu pentru a efectua o astfel de muncă fără erori.

În plus, Optimus este capabil să se adapteze la schimbările din mediu. Unul dintre angajații companiei a demonstrat această posibilitate prin rearanjarea și mutarea obiectelor de pe masă. Și la sfârșitul videoclipului, robotul a efectuat chiar și un fel de încălzire după o zi de lucru pentru a-și demonstra clar capacitățile de coordonare. Data de lansare comercială pentru Tesla Optimus nu a fost încă anunțată de producător.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche