Sony și G+D au prezentat o nouă generație de cartelă SIM electronică

 O cartelă SIM electronică, sau eSIM, este o cartelă SIM integrată în dispozitivul mobil, care nu necesită schimbarea fizică a cartelei atunci când se schimbă operatorul de telefonie mobilă. Astfel, utilizatorii pot alege și schimba mai ușor planurile de date și de voce, fără a fi nevoie să meargă la un magazin sau să aștepte livrarea unei noi cartele SIM.

Sony, împreună cu Giesecke+Devrient (G+D), au dezvoltat o platformă integrată de management SIM (iSIM) numită AirOn360. Spre deosebire de soluțiile din generația anterioară, permite tuturor dispozitivelor client să își schimbe central „înregistrarea” în rețelele mobile, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot beneficia de cea mai bună acoperire și calitate a semnalului, indiferent de locația lor.

Cipul iSIM ALT1350, dezvoltat de Sony, a fost introdus în noiembrie anul trecut. Este încorporat direct în procesorul dispozitivului și vă permite să vă conectați la rețeaua oricărui operator. Spre deosebire de eSIM, un astfel de cip nu ocupă spațiu suplimentar în carcasă și consumă mai puțină energie.

O caracteristică specială a cipului este posibilitatea de administrare centralizată folosind RSP, o platformă populară de automatizare industrială. De exemplu, un utilizator sau o companie poate lansa rapid un număr de dispozitive IoT fără a fi nevoie să le configureze manual pe fiecare. De asemenea, toate gadgeturile vor putea comuta la o altă rețea simultan.

Cipul ALT1350 acceptă LTE, 3G, 4G, 5G, comunicații prin satelit, GPS, GLONASS, banda de frecvență OneSKU și alte tehnologii. Producătorul nu a anunțat încă ce dispozitive vor primi primele noul modul iSIM.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche