O flotă de taxiuri cu conducere autonomă a provocat un blocaj masiv în Texas

 

Viitorul este acum... sau poate nu.

Un incident neobișnuit a avut loc în Texas, unde o flotă de taxiuri cu conducere autonomă a provocat un blocaj masiv pe o stradă din Austin. Un videoclip cu haosul care a urmat după, a apărut pe internet și arată circa 20-30 de mașini fie complet staționate, fie încercând să iasă din trafic.


Se pare că problema a fost cauzată de o eroare de software, care a determinat taxiurile să intre într-un mod de siguranță și să se oprească automat. Acest lucru a creat un haos în zonă, blocând traficul.

După o perioadă lungă de nebunie, mașinile au reușit în cele din urmă să se deblocheze singure - asta după ce sute de oameni au rămas blocați din cauza lor. 

„Cruise”, compania care deține mașinile fără șofer, a publicat o declarație după incident. „Cruise își monitorizează continuu flota și am fost alertați cu privire la evenimentul aglomerat de duminică dimineață”. (17.09.2023) „Am reușit să o rezolvăm și toate vehiculele au părăsit zona în mod autonom. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient”.

Taxiurile cu conducere autonomă sunt o tehnologie inovatoare, care promite să reducă accidentele, poluarea și costurile de transport. Cu toate acestea, acest incident arată că mai sunt multe aspecte de îmbunătățit în ceea ce privește siguranța și fiabilitatea acestor vehicule.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche