Groapa misterioasă de pe Plaja din Dublin. De la misterul cosmic la realitate


Pasionații de spațiu și astrofizică din jurul Irlandei au trăit o dezamăgire joi, când un eveniment ce părea cosmic și unic în viața lor s-a dovedit a fi doar rezultatul unei zile însorite pe plajă.

Virgin Media a prezentat un reportaj despre „un crater enigmatic” descoperit pe plaja Portmarnock din Dublin. 

Reportajul Virgin Media începea astfel: „Acest crater impresionant și misterios pare să nu aibă origini terestre, nu-i așa? Gaura neobișnuită de pe plaja Portmarnock l-a intrigat ieri pe pasionatul local de astrofizică Dave Kennedy, care crede ferm că stânca mică, dar densă, a căzut din cer.

Dave a comunicat pentru Virgin Media: „Pe partea laterală se vede o urmă de arsură, ceea ce indică un unghi de intrare. Este o rocă solidă, iar compoziția ei mă intrigă. Va trebui să facem cercetări suplimentare.

Cu toate acestea, odată cu răspândirea povestirii online, oamenii au început să distribuie un video de pe Instagram ce arăta un bărbat din Dublin care săpa aceeași groapă „gigantică” cu o lopățică pentru nisip.


Totuși, reporterul a adăugat: „Nu există încă confirmare oficială că acesta ar fi rezultatul impactului unui meteorit, dar Dave rămâne optimist.

După ce povestea s-a viralizat online și mulți au distribuit clipul cum cineva săpa aceeași groapă, Virgin Media a postat un alt videoclip scurt, dezvăluind că misterul părea a fi clarificat.

Ei au afirmat: „Se pare că enigma craterului de pe plaja din nordul Dublinului a fost elucidată, spulberând speranțele entuziastului local de spațiu, care visase la o lovitură de meteorit. Astăzi, el admite că este dezamăgit, dar spune că studiază rocile cu speranța că „descoperirea” sa nu a fost în zadar.”

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche